Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie u siebie, czyli mieszkanie po przygodach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fotki dwie biblioteczki i biurek :) Na zachętę :p

[ATTACH=CONFIG]369254[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]369255[/ATTACH]

Faaaaaaaaajne :)

Faktycznie trochę mało miejsca na książki, ale w sumie to nie wiem ile macie książek :rolleyes:

I teraz czekajcie - w narożniku czyje stanowisko??

Bez żadnych "od prawej" i "po lewej" poproszę??

Narożnik jest mój, obok Tern. Ja potrzebuję sporo przestrzeni do pracy z prawej i lewej, a nie chcieliśmy wchodzić sobie w drogę :D

20161004_185304_Richtone(HDR).jpg

Wiecie co to jest? Kochani, to jest DOM. Książki wypełzły z kartonów i umieściły się na (mniej-więcej) swoich miejscach :) Jesteśmy w DOMU :)

Nie sugerujcie się tymi pustymi półkami. Jeszcze nie przywieźliśmy wszystkiego od teściów i nie wypakowaliśmy jednej szafki w kuchni, gdzie złożyliśmy górę książek :p

Już szukamy miejsca na dodatkowe regały :lol2:

Bardzo mi się podoba.

Jakieś ciepło bije z tego kącika :)

A gdyby tak postawić książki NA istniejącej konstrukcji.

Widzę tam sporo miejsca.

Wiem już ze Tern to chudzina, ale żeby go tak spychac?

Przecież bidak ma tyle miejsca co w schowku na szczotki ;)

Tern ma 110-120 cm biurka. Do rozrywki przy kompie, bez moich szpargałów zalegających na jego części - absolutny luksus xD

A od krańca biurka do stricte mojego stanowiska jest 150-160 cm. Więc hen, daleko xD

Na konstrukcji będzie kurz. I ten kurz będzie osiadał na książkach bardziej, niż na tych, co są wewnątrz biblioteczki. Dużo bardziej. No i jest to dla mnie za wysoko :)

Z książkami ten kącik wygląda całkiem fajnie - tak jakby nieco mniej roboczo :)

Ja bym jeszcze książki ustawiła (lub położyła) na górze tego mebla, pod sufitem.

A Tern nie chciał krzesła w mniej dziewczyńskim kolorze?? :p

Edytowane przez moniss

Z książkami ten kącik wygląda całkiem fajnie - tak jakby nieco mniej roboczo :)

Ja bym jeszcze książki ustawiła (lub położyła) na górze tego mebla, pod sufitem.

A Tern nie chciał krzesła w mniej dziewczyńskim kolorze?? :p

:rotfl:

Krzesła są roboczo, bo normalnie mają być przy stole jadalnianym. Teraz kursują między stołem a biurkiem, w zależności od potrzeb :D Któregoś dnia kupimy fotele biurkowe.

A co do koloru... Czerwień nam obojgu się podoba w naszym mieszkaniu :D Jest jej niewiele i dzięki temu daje fajny mocny akcent. Najmocniejszym są właśnie te obicia krzeseł. I dlatego wcale nie wygląda to dziewczyńsko :lol2:

Książki u nas są używane. Czytane. Przeglądane. Na samej górze będą dla mnie nawet nie "trudno dostępne", a kompletnie niedostępne. Musiałabym stawać na biurku, nie bardzo mam ochotę na takie akrobacje ;)

Na górze mogą stanąć książki rzadziej ( mam nadzieje) używane.

Psałterze, zywoty świętych, 100 technik pokutnika, statut PIS-U, obróbka skrawaniem, metale ciężkie a energia kosmiczna, porwalo mnie ufo - zwierzenia A. Macierewicza, książka telefoniczna województwa wielkopolskiego i inne takie...dzieła porywające.

Kurzyć się będzie wszędzie a balona juz niedługo się pozbędziesz.

Będziesz fikac jak primadonna :)

Na górze mogą stanąć książki rzadziej ( mam nadzieje) używane.

Psałterze, zywoty świętych, 100 technik pokutnika, statut PIS-U, obróbka skrawaniem, metale ciężkie a energia kosmiczna, porwalo mnie ufo - zwierzenia A. Macierewicza, książka telefoniczna województwa wielkopolskiego i inne takie...dzieła porywające.

:yes:

Amen

Książki u nas są używane. Czytane. Przeglądane. Na samej górze będą dla mnie nawet nie "trudno dostępne", a kompletnie niedostępne. Musiałabym stawać na biurku, nie bardzo mam ochotę na takie akrobacje

Iscra, a dlaczego to Ty masz sięgać po książki? A od czego masz Terna? :D

Edytowane przez moniss

A niech mnie dzieciaki raz zobaczą fikającą w celu wyciągnięcia rzadziej używanych książek! I całe misterne tłumaczenie "nie staje się na krzesłach i biurkach" pójdzie w... :p

Wcale niewykluczone, że ze względu na bardzo ograniczone miejsce i tak w końcu książki tam wylądują... :)

Ale to potrzebna będzie specjalna drabinka. Specjalna czyli ładna :)

Poza tym, do dzieł Henryka Sienkiewicza nie sięga się na codzień. Raczej co kilka lat, aby sobie przypomnieć niektóre fragmenty. Podobnie z Trudi Canavan .

No, to tyle rozpoznałam na fotce :lol2:

I chętnie bym jeszcze sobie w Ternowo - Iscrowej biblioteczce pogrzebała :)

Sienkiewicza właśnie sobie chcę odświeżyć, więc nie wywalę na górę :D Trudi Canavan prędzej dam na drugi rząd (mniejszych formatów mieszczą się 2 rzędy, dlatego też jest "Henryk Si" :p A "enkiewicz" jest w drugim rzędzie :lol2: )

Mamy cały spis wszystkich pozycji.

EDIT: nie, drabiny nie mamy. Na co nam ona na 4 piętrze? ;) Zresztą jak moniss mówi: tu musiałaby być ładna drabinka :D