Tern 05.10.2016 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 A Tern nie chciał krzesła w mniej dziewczyńskim kolorze?? A co do koloru... Czerwień nam obojgu się podoba w naszym mieszkaniu Jest jej niewiele i dzięki temu daje fajny mocny akcent. Najmocniejszym są właśnie te obicia krzeseł.Uzupełniając dodam, że ta czerwień podoba mi się na tyle, żeby całkiem serio myśleć o czerwonych krzesłach biurowych Co ma piernik do piętra? Nauczysz się latać żeby np. Okna dachowe myć? Ta... Już widzę, jak akurat Iscra się uczy... Moniss podpowiedziała i po ptokach Ale to potrzebna będzie specjalna drabinka. Specjalna czyli ładna I zajmująca dodatkowe miejsce Poza tym, do dzieł Henryka Sienkiewicza nie sięga się na codzień. Raczej co kilka lat, aby sobie przypomnieć niektóre fragmenty. Podobnie z Trudi Canavan . No, to tyle rozpoznałam na fotce Niezbyt uważnie się przyglądałaś, jak nie wypatrzyłaś Pratchetta Clancy w Czarnej Serii też dość charakterystyczny IMHO A dziś dojdzie klasyka fantastyki, czyli Tolkien, Sapek i Lem (komplet jeszcze z lat 80-ch). No i Rowling I to wszystko, o czym udało mi się zapomnieć, że mamy, bo ostatnie lata w pudłach spędziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.10.2016 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Co ma piernik do piętra? Nauczysz się latać żeby np. Okna dachowe myć? Mam krzesło i Terna. Po co mi drabina? EDIT: ale z książkami to co innego, bo mycie okien to zaplanuję. A jak zechcę dorwać się do książki jak Tern będzie w pracy, to klops Zresztą, jak pisałam: pewnie i tak w końcu na górze coś wyląduje... Edytowane 5 Października 2016 przez Iscra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.10.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Na górze mogą stanąć książki rzadziej ( mam nadzieje) używane. Psałterze, zywoty świętych, 100 technik pokutnika, statut PIS-U, obróbka skrawaniem, metale ciężkie a energia kosmiczna, porwalo mnie ufo - zwierzenia A. Macierewicza, książka telefoniczna województwa wielkopolskiego i inne takie...dzieła porywające. Kurzyć się będzie wszędzie a balona juz niedługo się pozbędziesz. Będziesz fikac jak primadonna Amen Dołączam swój AMEN Iscra[/b], a dlaczego to Ty masz sięgać po książki? A od czego masz Terna? No właśnie?? Od czego go masz??? Upublicznij nam do dzieł Henryka Sienkiewicza nie sięga się na codzień. Raczej co kilka lat, aby sobie przypomnieć niektóre fragmenty. OOOOooo nie zgadzam się, ale jestem uzależniona od Sienkiewicza, nic mi tak dobrze nie robi jak Sienkiewicz, znam całe fragmenty potopu na pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.10.2016 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 No właśnie?? Od czego go masz??? Upublicznij nam Nie wypada... OOOOooo nie zgadzam się, ale jestem uzależniona od Sienkiewicza, nic mi tak dobrze nie robi jak Sienkiewicz, znam całe fragmenty potopu na pamięć Tern fragmenty Pana Tadeusza zna na pamięć, a syn jest zachwycony słuchając mówionej przez Terna Pani Twardowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.10.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Pusia, BÓJ SIE BOGA!!! Chociaż zachowuj pozory... jakieś. Teraz nie ma czegoś takiego jak dziewczyńskie kolory. Chłopaki w róźowych koszulach smigaja. Popieram Terna - czerwień baaaaaaaaardzo pasuje do kącika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 05.10.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 nic mi tak dobrze nie robi jak SienkiewiczCiekawa informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.10.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Pusia, BÓJ SIE BOGA!!! Chociaż zachowuj pozory... jakieś. No właśnie zachowuję .... jakieś Ciekawa informacja Tern - ojciec dzieciom i takie skojarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.10.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Tez się zdziwiłam a nawet zbulwersowałam, ale różne szajby ludzie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.10.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Kiedyś miałam chłopaka o tym nazwisku i myślcie sobie co chcecie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.10.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Pusia, inaczej tego nie idzie skumac. Gzisz się z Sienkiewiczem! Powiedzmy, że...szanuje Twój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.10.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Kiedyś miałam chłopaka o tym nazwisku i myślcie sobie co chcecie teraz Ty się lepiej zastanów co pomyśli Twój mąż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.10.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ty się lepiej zastanów co pomyśli Twój mąż! CHYBA (zważywszy na to co ostatnio wyprawia Tern i jego inkwizycja) tu nie zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.10.2016 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 I właśnie tu stawiamy wielki znak zapytania Juz widzę jak pytasz - Mąż? A co Ty tu robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.10.2016 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Matko, co za rozpusta w tym wątku, aż mężów do tablicy wywołują Idę powyszywać. Wiecie, jak mi tego brakowało? Dopiero jak kartony rozpakowałam to mogę do tego wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.10.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Idę powyszywać. Wiecie, jak mi tego brakowało? Dopiero jak kartony rozpakowałam to mogę do tego wrócić Iskierko - to teraz najlepsze zajęcie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.10.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Kołowrotek i leżeć mi i pachnieć! Na kiedy masz termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 05.10.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Niezbyt uważnie się przyglądałaś, jak nie wypatrzyłaś Pratchetta Clancy w Czarnej Serii też dość charakterystyczny IMHO A dziś dojdzie klasyka fantastyki, czyli Tolkien, Sapek i Lem (komplet jeszcze z lat 80-ch). No i Rowling I to wszystko, o czym udało mi się zapomnieć, że mamy, bo ostatnie lata w pudłach spędziło Książek Clancyego nie znam, więc nic dziwnego, że nie rozpoznałam. A co do Pratchetta, to szukałam, szukałam...ale słabe jest foto i nie zauważyłam. Skoro jednak mówisz, że masz, to znaczy że są nad Sienkiewicza dziełami. Prawdę mówiąc, to musialam zajrzeć do pudeł z książkami i popatrzeć na grzbiety moich jedynych trzech "żółtych" Pratchettów (+ dwie kolorowe opowieści ze Świata Dysku), bo na półce mam już tylko czarną kolekcję. Lema z lat 80. posiadam tylko "Powrót z gwiazd", Sapka, w przeciwieństwie do Rowling, nie mam całego A Tolkiena jakie masz wydanie? Może te wypaśne z ilustracjami Alana Lee? A zaktualizowane foteczki oczywiście wrzucicie na forum?? Jeśli nie macie/znacie, to polecam książki z cyklu "Patrole" Siergieja Łukjanienki oraz jego Głębię czyli "Labirynt odbić" i "Fałszywe lustra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.10.2016 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Początek grudnia. Jak ja mam leżeć i pachnieć, jak komoda przyjechała? Zdjęcie na zachętę, całość pokażę jak Tern po pracy dokręci nóżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.10.2016 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Moniss: Pratchett jest już w dwóch rzędach, żeby się wszystko pomieściło. Sapka mamy tylko siedmioksiąg Wiedźmina, reszty jego autorstwa niet. Z polskiej fantastyki jeszcze trochę Pilipiuka, Piekary, dużo Jacka Komudy (taki obrazoburczy Sienkiewicz, bo akcja osadzona w podobnych realiach, tylko zdecydowanie nie "ku pokrzepieniu serc" ), trochę Kossakowskiej, Magdy Kozak. Znajdzie się jeszcze, już ogólniej mówiąc, Terakowska, le Guin, C.S. Lewis z Narnią, Card z Enderem, Sherlock Doyle'a, trochę powieści historycznych różnych autorów, klasyka obyczajówek (Jane Austen, Margaret Mitchell i jej Przeminęło z wiatrem), Montgomery i cykl o Ani, sporo książek na temat II Wojny Światowej... Tolkiena i Lema już Tern wspominał. Tolkiena mamy z wydawnictwa Amber, czyli tak - z ilustracjami Alana Lee. Chociaż osobiście bardziej zachwycam się twórczością Teda Nasmitha (w Silmarillionie na przykład). Łukjanienkę nie tylko Ty nam polecałaś, więc pewnie się dorwiemy któregoś dnia Na razie z rosyjskiej (i pokrewnej) fantastyki mamy Diaczenków i Nika Pierumowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.10.2016 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Komoda Na żywo jeszcze ładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts