marimag 06.05.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 (trochę mnie nie było a tu bęc).... Ładne mi trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.05.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Iscra, Tern No no to będzie wicie gniazdka Super, re, dobrze, jak się dzieci rodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.05.2016 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 To był intensywny weekend Wczoraj wieczorem byliśmy ze stolarzem na pomiarach, a dziś rano już miał dla nas wstępny projekt kuchni, który omówiliśmy i wstępnie klepnęliśmy Kurde, stolarz ma już robotę, a my ciągle nie mamy łebka od gładzi i płytek Po wieczornym mierzeniu i ustalaniu, czego potrzebujemy dostaliśmy górę katalogów i próbek. Katalog samych uchwytów liczył ponad 200 stron, głowa mnie rozbolała gdzieś po 20-tej stronie W efekcie przejrzeliśmy, ale nie wybraliśmy kompletnie nic i na dzisiejsze spotkanie poszliśmy na pałę Nie pamiętam, jakie wybraliśmy fronty i uchwyty, jak dostanę na maila informacje z projektem i wyceną to Wam pokażę. Pamiętam jedynie blat: będzie w kolorze Dąb Arlington. Wstępnie omówiliśmy też 3 szafy do wykonania oraz zabudowę salonu: 2 biurka + szafka RTV + dużo miejsca na książki. Tutaj liczymy trochę na kreatywność stolarza (a tę zdecydowanie ma!) i potem pokażemy Wam efekty do krytyki i zmiany Jak znajdę chwilę to zaktualizuję też rzut o informacje gdzie zaczyna się skos na wysokości 1,90 w części dziennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 08.05.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Iscra, Tern, czyli pierwsze decyzje już zapadły projekt kuchni macie w formie do pokazania? bo jak tak, to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.05.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 zerknij tutaj. cudeńka same http://rustykalneuchwyty.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.05.2016 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 zerknij tutaj. cudeńka same http://rustykalneuchwyty.pl/ U nas będą podobne do tych, tylko większe: http://rustykalneuchwyty.pl/galka-meblowa-owalna-z-rozetka-35mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.05.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 daj namiary na te gałeczki. tańsze są od tych? tutaj wezmę haki na ubrania i muszelki ozdobne, i gałeczki takie właśnie, tylko 13-15 zeta za gałeczkę to drogawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.05.2016 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Muszę się w ogóle do stolarza odezwać jakie AGD wymyśliłam, żeby zobaczył, czy taniej będzie miał sam w hurtowni czy w sieciówce typu RTV Euro AGD. Wtedy też spytam co to za gałki wybraliśmy bo przyznam, że jechaliśmy z katalogu i nazwy nie pamiętam xD Yay, mamy ekipę do wykończenia To było załatwione tak na wariackich papierach, że sama się sobie dziwię. Co dzwonię do ekip - terminy na sierpień-wrzesień. No nie urządza mnie to. Wczoraj idę sobie do lekarza. Patrzę - w jakimś domu ekipa zawzięcie pracuje. W tył zwrot i zagaduję: - Dzień dobry, panowie zajmują się wykończeniówką? - Jak najbardziej - A kiedy macie wolne terminy? - A to wołam szefa Przyszedł szefu, taki gość 30+. I tak gadamy, że gdzie to mieszkanie i jakie i w ogóle. Co się okazało? W naszym bloku robił już 7 mieszkań. W tym 4 w naszej klatce. A nasze będzie trzecie na tym piętrze I tak opowiada o klientach: A pod numerem X to mieszka taka nauczycielka, a tam to mieszkają Ygreki, gdzie on to teraz pojechał gdzieś-tam, a ona pracuje u Z. A tamten spod numeru C kupił 2 mieszkania, jedno tu, a drugie tam Z tej gadki wynikło, że robił mieszkanie koleżance z pracy Terna Minus: ma mnóstwo pracy. Ale jak usłyszał gdzie to mieszkanie, to aż się zapalił, że on chce tę robotę (łatwiej robić w stanie deweloperskim niż remontować stare domy i mieszkania, co nie? ). Namawia nas na podłogówkę. Chociaż łazienka i kuchnia, bo kuć całość to robota głupiego. A za podłogówkę w tych dwóch miejscach mamy zapłacić coś koło 2,5k z materiałem. To jedyny blok w naszym mieście, gdzie można zrobić podłogówkę, bo liczniki do ciepła są na klatce, więc co zrobisz w mieszkaniu to Twoje. Mają być termostaty i regulacja temp zasilania tej podłogówki Szczerze mówiąc bardzo to kusi, bo grzejnik w kuchni mamy pod oknem, gdzie aż się prosi o blatoparapet. Grzejnik łazienkowy zaś mamy gigantyczny (chyba 1,70 wysokości xD) i w głupim miejscu ustawiony, więc zmienilibyśmy na mniejszy i ustawilibyśmy na innej ścianie. Muszę w końcu znaleźć czas i pokazać Wam zdjęcia oraz podać te odległości do wysokości 1,90 Przy okazji poznaliśmy sąsiadkę z mieszkania naprzeciwko, gdzie ta sama ekipa robiła. Mogliśmy więc na żywo zobaczyć efekty i przyznam, że wygląda to obiecująco Koleżanka Terna też była zachwycona. Kiedy zaczną? Jak elektryk przerobi nam "nieco" elektrykę w mieszkaniu. A ja załatwię w końcu prąd, bo jeszcze umowy z energetyką nie skombinowaliśmy Bonus: Jest sobie taki człowiek X. Tern jest jego kuzynem w 2 stopniu. Szefu ekipy również Bonus 2: Szefu ekipy ma to samo nazwisko co my Bonus 3: Spóźniłam się do tego pierońskiego lekarza. Spóźniłabym się bardziej, ale szefu mnie podwiózł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.05.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Łomatko! Isckra, kobieto, spokojnie, wyhaltuj ociupinkę To konkretnie kiedy wchodzi ekipa??Zależność od energetyki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.05.2016 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Łomatko! Isckra, kobieto, spokojnie, wyhaltuj ociupinkę To konkretnie kiedy wchodzi ekipa??Zależność od energetyki?? Łe tam, może to wystarczy mojej głowie jako element "wicia gniazdka" xD I nie będę robić nic bardziej hardkorowego Hydraulik może wejść po połowie czerwca, ale w międzyczasie ekipa może robić gładzie i takie tam, ale do tego musi już być elektryka zrobiona, bo bez sensu, żeby elektryk kuł już zagładziowane ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.05.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Niezły ciąg zdarzeń Jak to dobrze czasem do lekarza się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.05.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Iscra :lol2: podłogówka w mieszkaniu w bloku brzmi rewelacyjnie. :jawdrop::jawdrop: Ja nie zastanawiałabym się nawet sekundy i robiłabym po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.05.2016 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Iscra :lol2: podłogówka w mieszkaniu w bloku brzmi rewelacyjnie. :jawdrop::jawdrop: Ja nie zastanawiałabym się nawet sekundy i robiłabym po całości Ja zasadniczo też. Tutaj jednak pozostaniemy jedynie przy kuchni i łazience ze względu na dwie rzeczy: czas i koszty, z czego czas jest nawet istotniejszy. Skuwanie 80 mkw podłóg czy skuwanie 10 mkw to jednak spora różnica... A dobrze wiecie, że ja to najchętniej JUŻ bym tam mieszkała! W ogóle jesteśmy strasznie zakręceni tym tempem. Przy dworku dopiero byliśmy na etapie ogarniania dysperbitów i styropianu, a temat wykończenia wnętrz, elektryki, oświetlenia, instalacji IT był dopiero w powijakach i Tern powoli coś-tam zaczynał sobie modzić... A teraz? Nagle decyzje na JUŻ gdzie i jak pozmieniać elektrykę, jaki płytki, jakie panele, jakie farby, AGD, kurka wszystko! Kociokwik. Jesteśmy odrobinkę przerażeni tym, że nie ma czasu na zastanawianie się Ale zdecydowanym priorytetem jest jak najszybsza przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 13.05.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Iscra, nie było mnie tu trochę, a tu TAAAAKIE newsy! Gratulacje! Trzymam kciuki za spokojną ciążę, no i zdrowia dla Was obojga. Widzę, że tempo wykończeniowe jest rewelacyjne Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 15.05.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Byliśmy na mieszkaniu z elektrykiem. 24 punkty do przeróbki. Jedynie oświetlenie sufitowe się ostało... Ała No bo powiedzcie mi, kto to widział, żeby na cały 30m salon były 2 gniazdka? Tsunami, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.05.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Iscro, tempo masz jak strus pedziwiatr !Na syndrom gniazda chyba jednak jeszcze za wczesnie.Przystopuj troche i daj odpocząć lokatorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 16.05.2016 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Uwierzcie, ona naprawdę wyhamowała i daje sobie odpocząć... ... A teraz wyobraźcie sobie, jakie ma tempo, jak jest w pełni sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.05.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Uwierzcie, ona naprawdę wyhamowała i daje sobie odpocząć... ... A teraz wyobraźcie sobie, jakie ma tempo, jak jest w pełni sił Ciężko to sobie wyobrazić, pozostaje uwierzyć Tobie na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.05.2016 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ja naprawdę robię tylko to, co absolutnie niezbędne Choćbym chciała więcej to nie mam siły, bo jestem permanentnie zmęczona i ciągle chce mi się spać Teraz do ogarnięcia jest licznik (umowę z energetyką podpiszę na odległość, tak jak było kiedy wynajmowałam lokal pod firmę, bo nie chce mi się jeździć 40km...), telefon do ekipy aby ostatecznie ustalić, że ich bierzemy i... znów trochę czekania W międzyczasie trzeba ogarnąć ze stolarzem gdzie co do centymetra potrzebuje gniazdek w kuchni i podobnie w salonie (biurka będą na zamówienie). Na przełomie maja i czerwca wejdzie elektryk, potem hydraulik i gdzieś w międzyczasie również gładziowanie, szpachlowanie, kafelkowanie Farby i panele chyba sami położymy (koszty ). Znaczy, Tern położy, ja mogę tylko kibicować Aaa, jeszcze kogoś od schodów muszę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.05.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Tern położy, ja mogę tylko kibicować I nadzorować Kontrola to podstawa sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts