mother_nature 25.05.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Czyżby stolarz spylał z naszego pięknego kraju mlekiem i miodem płynącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 25.05.2016 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 (edytowane) Czyżby stolarz spylał z naszego pięknego kraju mlekiem i miodem płynącego? W sumie to jestem ciekawa, ale nic się nie dowiem, skoro najzwyczajniej w świecie wyparował tak, że nawet pracownicy nie mogą się z nim skontaktować xD Pyk i nie ma człowieka xD Tak w ogóle... Nie mam pojęcia który fachowiec uczył którego prawidłowej pisowni, ale ledwo udało mi się zachować kamienną twarz jak to zobaczyłam http://tiny.pl/gr1nn Nowy grzejniczek w łazience: http://tiny.pl/gr1nk I porównanie do starego, który już jest zdjęty i grzecznie czeka aż go komuś opchniemy ) http://tiny.pl/gr1n2 A tutaj podłogówka w kuchni: http://tiny.pl/gr1n8 Edytowane 27 Maja 2016 przez Iscra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.05.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Tak w ogóle... Nie mam pojęcia który fachowiec uczył którego prawidłowej pisowni, ale ledwo udało mi się zachować kamienną twarz jak to zobaczyłam http://tiny.pl/gr53b Myślałam, że to Ty :lol2: Całe szczęście, że wyparowujący stolarz nie wziął zaliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.05.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Oj, a zdjęcia ze środy już niedostępne Dobrze, że zdążyłam zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 27.05.2016 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Oj, a zdjęcia ze środy już niedostępne Dobrze, że zdążyłam zobaczyć Dziwne. Linki poprawiłam, powinny działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.05.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 28.05.2016 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Dziś zrobiona elektryka Poprawki wszędzie za wyjątkiem kuchni. Z tą ostatnią się wstrzymujemy, aż nie pogadamy ze stolarzem gdzie jakie wyjścia wyprowadzić, bo bez sensu potem znów przerabiać. Z bajerów: z naszej sypialni można będzie włączyć oświetlenie ledowe w kuchni. Po co tak? Ano po to, by się nie zabić idąc po nocy do łazienki, do dziecka, przygotować mleko, whatever I wracając do sypialni nie trzeba tego światła wyłączać i iść po ciemku, tylko spokojnie zgasimy go od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.05.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Z bajerów: z naszej sypialni można będzie włączyć oświetlenie ledowe w kuchni. Po co tak? Ano po to, by się nie zabić idąc po nocy do łazienki, do dziecka, przygotować mleko, whatever I wracając do sypialni nie trzeba tego światła wyłączać i iść po ciemku, tylko spokojnie zgasimy go od siebie Super rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Można też zrobić włączanie z czujnikiem ruchu. Mamy połączoną zmierzchówkę z tą czujką i działa rewelacyjnie, aczkolwiek zastosowaliśmy na zewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 30.05.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Iscro, bardzo jestem ciekawa jak się urządzicie, gratuluję elektryki, hydrauliki i mebli Można też zrobić włączanie z czujnikiem ruchu. Mamy połączoną zmierzchówkę z tą czujką i działa rewelacyjnie, aczkolwiek zastosowaliśmy na zewnątrz domu. u moich rodziców halogeny przed garażem są na czujkę, mam łóżko pod oknem, okno nad garażem a w okolicy duuużo kotów. Ale spoko, po kilku miesiącach już się przyzwyczaiłam i nie budzę się x razy w nocy (roleta w oknie jest, ale nie zaciemniająca, a halogen szalenie mocny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.05.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Nam nawet nietoperz potrafi światło włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 31.05.2016 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Iscro, bardzo jestem ciekawa jak się urządzicie, gratuluję elektryki, hydrauliki i mebli u moich rodziców halogeny przed garażem są na czujkę, mam łóżko pod oknem, okno nad garażem a w okolicy duuużo kotów. Ale spoko, po kilku miesiącach już się przyzwyczaiłam i nie budzę się x razy w nocy (roleta w oknie jest, ale nie zaciemniająca, a halogen szalenie mocny) Ja też jestem ciekawa jak się urządzimy Już miałam napisać, że w życiu bym się nie przyzwyczaiła, ale... Przypomniało mi się, że jak mieszkaliśmy u moich rodziców to sąsiad sobie taką halogenową czujkę zamontował, która w nocy waliła światłem prosto do mojej i męża sypialni Po miesiącu się przyzwyczailiśmy, chociaż było ciężko Nie zmienia to faktu, że teraz zdecydowanie nie chcę czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.05.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 U nas lampa zewnętrzna nie jest halogenem, zresztą bliskość ulic sprawia, że ogród ciągle jest lekko oświetlony, to nie było potrzeby montowania jakiegoś mocnego oświetlenia. Chodziło o to, żeby trafić kluczem w zamek W okno sypialni świeci nam lampa uliczna i z tym już nic się nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 W starym domu tak samo mieliśmy - przeleciał nietoperz - zapalał światło, przyszło stado kotów na krzyw ryj najeść się u Pusi - mryg światło, a teraz .... odkryłam urok spania w ciemności Po montażu rolet, ciągle zasypialiśmy, bo w kompletnej ciemności śpimy jak zabici, dotąd na dworze świt - a ja już na równych nogach, błysnęła burza - to samo, lampa i już nie śpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.05.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Co do burzy - mnie budzi padający deszcz, bo nad werandą dach jest kryty blachą i jeszcze parapet jest z blachy, a sypialnia ma okno od zachodu Tak że efekty dźwiękowe, świetlne, do wyboru do koloru. Z dźwiękowych jeszcze atrakcji to np. w niedzielną noc kibole darli ryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.06.2016 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Noo, przy burzy to na naszym poddaszu będzie wesoło. Raz byłam tam w jej trakcie - grzmoty słychać nieziemsko, jakby ktoś basy podbił w głośnikach Mam nadzieję tylko, że synek nie będzie się bał Znów rozkminiamy meble do salonu... I właśnie, @#$$%^^*!*&$#^#% , wywaliło mi projekt, który robiłam, że Wam pokazać. Foch, nie robię! W każdym razie, teraz na tapecie jest narożnik, a nie zwykła sofa. Z tym, że narożnik musi mieć oparcie z obu stron. Co to znaczy? Że taki będzie OK (narożnik Bardot, producent Wersal): http://www.meblestar.pl/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=Naro__nik_Bardot_531d84336983e.jpg&newxsize=450&newysize=338&fileout= Ale taki już nie, bo nie da się wygodnie oprzeć na bocznej ściance: http://s1.meble.pl/gfx/_zdjecia_wspolne/sklep_oferta/1/767/1767991/naroznik_chaise_lounge_antracytowy_invicta_interi_2707116196.jpg Oczywiście muszą być nóżki i 10 cm prześwitu. Musi być funkcja spania. Gdzie problem? Ten, który "może być" nie do końca mi się podoba. Albo... nie mam na niego pomysłu, jak go ładnie zaaranżować. Pomocy, gdzie znajdę narożniki z oparciem z obu stron, na nóżkach, z funkcją spania i w cenie do 5k? Ideał do 3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Mamy w planach ten: tylko my chcemy bez funkcji spania i na nóżkach, żeby Iroomba spokojnie pod niego wjeżdżał. Ale na ich stronie są z funkcją spania, cena spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.06.2016 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Iscra, fajny pomysł z tym światłem krzyżowym kuchnia/ sypialnia. Moze warto to samo rozwiazanie z pokoju dziecięcego zrobic? Dzieci w nocy tez wstają czasem, np. do toalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.06.2016 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Iscra, fajny pomysł z tym światłem krzyżowym kuchnia/ sypialnia. Moze warto to samo rozwiazanie z pokoju dziecięcego zrobic? Dzieci w nocy tez wstają czasem, np. do toalety Nie ma potrzeby Sypialnia dziecięca jest zaraz obok toalety. I obok niej jest też włącznik "nocnego" oświetlenia w kuchni. Dwa metry od swoich drzwi do włącznika przejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.06.2016 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Pusia, narożnik naprawdę fajny! Tylko kurczę, mając taki wygląd bardziej pasowałby odwrotny... a nie zmieści się wtedy pod skosem. Znalazłam świetny narożnik. Naprawdę, superaśny, ideał niemal. Tylko kurde funkcji spania nie ma... http://www.furnite.pl/4123-thickbox_default/naroznik-palermo-midi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts