ag2a 28.06.2018 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 A jak mam Ci to napisać jak tygodnie nie da się określić tylko musisz wyczuć. Myślisz że mi ktoś mówi kiedy mam zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrip 28.06.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2018 To nie jest mój fach i powiem ci, że naprawdę nie chciałem się w to bawićale tynkarz z "polecenia" mnie wydy...i nie znajdę nikogo co najmniej do jesieni,a że coś kiedyś z tym miałem do czynienia (nie w Polsce) to postanowiłem sufity zrobić sam. Nie chcę dojść do wprawy na ostatnim metrze bo to nie o to chodzi. Pytanie brzmi czy jesteś/jesteście wstanie określić kiedy najlepiej zbierać? Czy po 30 , 40 min czy na lepkość można to określić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 29.06.2018 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Czasowo nikt Ci nie powie to zależy od wielu warunków tj gęstości zaprawy, ten , czasu zarzucania itd tylko i wyłącznie na wyczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrip 29.06.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) rozumiem, że jest to trudne do określenia, może tak dopytam czy przy równaniu trapezem tynk winien być twardawy (skrobać go) czy bardziej plastyczny? Edytowane 29 Czerwca 2018 przez raftrip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 29.06.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Powinien dać się skrobać ale nie może się robić cellulit, fale lub bąbelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrip 29.06.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 o to już jakaś podpowiedź i przyznam, że jak oznajmię szanownej małżonce, że nie mogę doprowadzić do powstania cellulitu na suficie to będzie zdumiona;), jutro się przymierzam do znacznych metrarzy więc dam znać co i jak. Z góry dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrip 30.06.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 No dzięki ci za wskazówki, wszystko robiłem za szybko dziś poczekałem tak aby cellulit się nie pojawiał i robota wygląda dobrze, na tyle dobrze, że mógłbym za nią tynkarzowi zapłacić (za wcześniejsze moje prace bym nie zapłacił jedynie pomocnik by się przydal bo zrobiłem kuchnię ze spiżarnią około 13m2i przyznam że wykończony. Jeszcze raz dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 01.07.2018 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Bo to ciężka robota jest. Gratulacje jeszcze z rok i będziesz umiał tynkować każde pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raftrip 01.07.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 że ciężka to zawsze wiedziałem i zamierzam poprzestać na sufitach i więcej się z tym nie babrać, zostało jeszcze 54 m2 salonu i to jest wyzwanie! bo samemu to max 20 -25m2 dziennie dam zrobić ale po takiej robocie to śpie jak szczeniaczek Jeszcze raz dzięki bo bez wskazówki o cellulicie to bym się chyba załamał. Tynkowanie niech robią fachowcy (słowni ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budamator 21.09.2023 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2023 Mam u siebie MP 75l, więc tynk podobny do wspomnianej alfy (też lekki i miękki). Niestety nie jestem zadowolony z twardości (przy lekkim punknięciu robi się od razu wgniececnie). Czy u was na tynkach stosowaliście jakieś specjalne gładzie utwardzające albo preparaty akrylowe? Jest jakaś szansa na poprawienie twardości tynku (nie będę przecież go skuwał, żeby zrobić CW albo diamanta), może nałożyć na niego cieńką wartwę innego twardego gipsu wzmocnionego siatką albo dobrojonego włóknem szklanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts