Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Planuję bramę wjazdową przesuwną w ogrodzeniu Wiśniowskiego z napędem w słupku.

Planuję bramę segmentową do garażu Wiśniowskiego lub Hormanna.

Moje oczekiwania aby jeden pilot obsługiwał w możliwie najprostszy sposób obie bramy. Czyli przyciski: na otwieranie i zamykanie obydwu bram.

Nigdy nie miałem takiego pilota od bram w reku, czy jednym przyciskiem i otwieram i zamykam? Czy jednym przyciskiem otwieram a drugim zamykam?

Czy kupienie obu bram u Wiśniowskiego rozwiązuje problem?

Czy do napędu w słupku Wiśniowskiego którą praktycznie przesądziłem dobrać muszę taki napęd bramy segmentowej aby to hulało jednym pilotem bez dodatkowych urządzeń radiowych?

https://forum.murator.pl/topic/210475-jakie-nap%C4%99dy-do-bram-do-obs%C5%82ugi-jednym-pilotem/

Oby się czasem nie okazała, że dodatkowe "radio" nie jest tańsze niż dwa różne napędy u jednego. Nie zamykaj się na taką opcję.

NA wszytskie pytania bez problemu odpowie Ci sprzedawca tej marki.

Zwykle w pilotach można różnie ustawić. Czasem jednym otwierasz/drugim zamykasz (wtedy potrzebujesz 4 przyciski - 2 x 2 bramy).

Najczęściej spotykam się z ustawieniami : jeden guzik - raz otwiera/ dnastepne nacisniecie zamyka (czasem zatrzymuje)