Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzyb wewnątrz okna

Recommended Posts

Witam,

w kilku oknach (ramach okiennych), zauważyłem dziś coś co przypomina mi pleśń. Jest to wewnątrz okna w miejscu gdzie nie ma dojścia (fabryka), ale tylko od strony wewnętrznej (zdjęcia robione z zewnątrz).

2016-04-23 18.51.27.jpg

2016-04-23 19.03.02.jpg

Dom, w tym okna oczywiście, mam na gwarancji u dewelopera. Czy mogę wymagać od dewelopera by zajął się tematem, tak aby tego nie było i się więcej nie powtórzyło. Wolę wcześniej zapytać szersze grono niż od razu pisać do niego maila. Dziękuję za pomoc.

Bardzo ciężko jest zrobić mi zdjęcie które idealnie to przedstawi. Może na filmie lepiej to widać.

https://youtu.be/J-ilMn_IVQc

Nie znam się dokładnie na oknach ale narysowałem przekrój poprzeczny ramy aby pokazać miejsce problemu.

http://i67.tinypic.com/dyatf8.jpg

Raz jeszcze wspomnę iż jest to w miejscu gdzie nie ma dojścia bez ingerencji w budowę/uszczelnienie okna.

Edytowane przez 8szymon8

Zadzac po rysunku grzyb pojawia sie miedzy szyba zespolona a profilem okiennym

I jest mozliwosc ingerencji

Trzeba wyjac pakiet.

Wyczyscic grzyba ;)

I obserwowac czy znow sie pojawi

Moze byc to efektem przedostawania sie wody miedzy uszczelka a szyb

Zjawisko które może wystapic, wbrew pozorom, ale pierwszy raz widze takie tego efekty tak jakby (to tylko gdybanie) listwa przyszybowa za slabo sciskala pakiet