szol 23.04.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam. Mam okna w domu osadzone na ciepłych parapetach i ciepłym montażu okien. Jak wygląda montaż powyższych parapetów na ciepłym parapecie?Czy sprawa wygląda identycznie jak bez ciepłego parapetu i ciepłego montażu, czy robi się także poszerzenia po obu stronach i wsuwa taki parapet w ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiX 24.04.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Jeżeli ciepły profil podokienny jest zlicowany z osadzonymi oknami i murem to parapet osadzasz normalnie dosuwając go pod delikatnie wystające z ciepłego profilu okno (grubość parapetu około 2,5 cm). U siebie szerokości parapetów mam równe z oknami. Po ociepleniu budynku ( w tym otworów okiennych) wizualnie parapet będzie wystawał poza ocieplone okno. U mnie po 5 cm.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts