galante 24.04.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Stoję przed dylematem wyboru wylewki anhydrytowej lub betonowej z miksokreeta.Dom w technologii murowanej.Parter podłogówka, piętro: podłogówka w łazience, kaloryfery w sypialniach. 1. Na parterze mam mało centymetrów, więc założenie jest styropian 4cm + 7 wylewka betonowa. Przymierzam się do kładzenia hydrauliki i podłogówki, oraz zamówienia drzwi tarasowych i wejściowych. Zależy mi aby progi szczególnie od strony budynku były możliwie najniższe...PYTANIE: czy mogę założyć zalanie całego poziomu parteru betonem a gdyby ostatecznie korzystniejsza była wylewka anhydrytowa zdecydować się na nią niejako w ostatniej chwili? Czy te 2-3cm różnicy na wysokości wylewki pomiędzy anhydrytem a betonem na parterze może mieć znaczenie na rozprowadzenie już hydrauliki w kuchni, małej łazience z WC i prysznicem, schody do piwnicy i na piętro, futryny, a może jeszcze na coś czego nie potrafię przewidzieć dziś? 2. Na pietrze kombinuję albo w całości anhydryt albo w całości beton.PYTANIE: Czy zakładając, że podłogi na piętrze będę kładł za rok najwcześniej albo za dwa, czy mogą zostać do tego czasu: podłogówka w łazience oraz rury do kaloryferów położone na gotowo ale nie zalane wylewką i ogrzewane zimą?Czy w ogóle podział wylewek: parter anhydryt, a piętro wylewka betonowa jest prawidłowy? np. ze względu na sterowanie ogrzewaniem, czy choćby grzanie kotłem?Moje wątpliwości wynikają przede wszystkim z braku centymetrów na parterze i przeciwwskazania anhydrytu w łazience na piętrze. Wiele rozwiązań ostatecznych mnie przerasta dziś i decyzje wolałbym odłożyć do przyszłego roku, a muszę tam zamieszkać na najbliższą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.04.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Czemu powielasz wątki już istniejące?. Idea forum polega na sumowaniu doświadczeń przez lata w danym wątku o danym zagadnieniu.Nie bądź leniem - poczytaj co już napisano na forum na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 23.05.2016 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Dzień dobry, proponuję zrobić wylewkę anhydrytową zarówno na parterze, jak i na piętrze. Nie ma też przeciwwskazań jeśli chodzi o zastosowanie takiej wylewki w łazience. Tylko ważna jest w tym przypadku odpowiednia izolacja przeciwwilgociowa. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.05.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Czy pod parterem jest piwnica? Bo jeśli nie, to 4cm styro, dramatycznie mało. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 26.05.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Poszukaj na forum temat wielokrotnie był poruszany. Rozpoczynanie nowych wątków które już były są bez sensu. Cokolwiek wybierzesz jeśli zrobi to rzetelna ekipa (firma) będziesz zadowolony. A każda wylewka ma swoje minusy i plusy. Minusy betonowej są znane na 100% anhydrytowej jeszcze pokaże czas. Ważne aby posadzka została wykonana przez firmę która zrobi to rzetelnie i profesjonalnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 03.06.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 (edytowane) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?194786-Wylewki-z-mixokreta-i-anhydrytowe-KTO-MA-RACJE/page21 - i tyle w temacie Edytowane 23 Czerwca 2016 przez termolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts