Gość 12.07.2002 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Na odebranie pozwolenia mam ok.1 tyg. + 14 dni uprawomocnienie + 7 dni na zawiadm. o rozpo. robót. Brygadę mam już nagraną . Pogoda pozwala na roboty. Czy warto zaryzykować i rozpocząć budowę( ławy , ściany fund. , stan "0" )???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 12.07.2002 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Złamałbyś prawo. Jest duża szansa, że nikt się nie przyczepi i wszystko się uda. Jest również taka, że możesz mieć dużo nieprzyjemności. Zależy od szczęścia lub pecha, jak kto woli. Słyszałam opowieść o ludziach, którzy tak właśnie zaczęli (budowali na odludziu, w sumie mała szansa, żeby się ktoś przyczepił) i inspekcja szukając innej budowy natknęła się na nich. Jakoś odkręcili. Ci co mieli do czynienia z nieżyczliwymi sąsiadami i ich donosami na pewno Ci odradzą.Jest sposób na przyspieszenie uprawomocnienia: poprosić okolicznych sąsiadów na podpisanie się na projekcie pod oświadczeniem, że nie będą wnosić zastrzeżeń (nie trzeba wtedy czekać dwóch tygodni), myśmy tak zrobili. Poza tym można się dowiadywać, czasami decyzja jest wydawana wcześniej i leży sobie i czeka na zainteresowanego. Można też poprosić urzędnika o przyspieszenie procedury - zdarzają się życzliwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2002 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2002 Dzięki za podpowiedź odnośnie uprawomocnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts