grzeh2000 24.04.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam,mieszkam w domu od 3 lat.Hydraulik zle uszczelnił trojnik na Cwu i woda lała sie kilka miesiecy lub juz lat.Wody jest masa pod wylewką na styropianie od ogrzewania podłogowego.W całym domu grzyb.Jutro ma byc ubezpieczyciel.Na razie tylko odkrywam sciany w poszukiwaniu grzyba.Nie wiem czy osuszanie i odgrzybianie zda egzamin miejscami jest 20cm betonu nad styropianem.Na scianach płyty KG.Ocencie zdjecia.Czy wzywac rzeczoznawce?boje sie ze TU zanizy szkode.Czy mozna bezgotowkowo robic takie rzeczy na ubezpieczenie? http://www.fotosik.pl/zdjecie/9b54111ae8a16243 http://www.fotosik.pl/zdjecie/864e531e82d8d1d3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 24.04.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Wygląda to dość nieciekawie, na razie poczekaj co powie likwidator ale według mnie do określenia rozmiaru szkód trzeba jeszcze trochę zdemolować niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeh2000 24.04.2016 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Wiem,tylko nie chce za duzo rozwalic zeby pozniej nie miec problemu z ubezpieczycielem.Czy to wogole da sie osuszyc i odgrzybic nie zrywajac posadzki?,jezeli tak to ile moze potrwac takie osuszanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny_hil 24.04.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Dlatego ja juz dawno przestałem robic w zgrzewanej rurze ,Czy była robiona próba cisnieniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeh2000 24.04.2016 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Podobno tak,odbior robił ten sam hydraulik co instalacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 24.04.2016 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Wiem,tylko nie chce za duzo rozwalic zeby pozniej nie miec problemu z ubezpieczycielem.Czy to wogole da sie osuszyc i odgrzybic nie zrywajac posadzki?,jezeli tak to ile moze potrwac takie osuszanie?Właśnie o to mi chodziło że na razie nic nie skuwaj tylko czekaj na decyzję ubezpieczyciela. Likwidator przyjedzie i będziesz wiedział jakie jest ich stanowisko. Powinieneś oczywiście tą stojącą wodę usunąć żeby nie powiększał się rozmiar szkód ( pewnie nawet masz taki zapis w OWU) . Zobaczysz co zaproponują ale patrząc na te zdjęcia to na suszeniu się nie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts