Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dofinansowanie do solarów?

didekman1

Recommended Posts

Witam, mam pytanie, podobno ue daje dofinansowanie na fotowoltaike. A czy jak ja zakupywalem to z wlasnej kieszeni 12 lat temu mam mozliwosc otrzymania jakiegos zwrotu? Prosze o pomoc, poniewaz nie jestem za bardzo w temacie. Pozdrawiam.

Po pierwsze, to doprecyzuj czy chodzi Ci rzeczywiście o fotowoltaikę, jeśli tak, to to nie w ogóle nie ten dział i nie ten wątek.

Po drugie - niestety nie ma takiej możliwości, aby po tylu latach zwrócono Ci dofinansowanie.

PS. O jakim programie piszesz?

• 4 weeks później...
jutro kończy się program BOCIAN. czy ktoś wie czy planują coś potem/ w zamian dedykowane pod fotowoltaikę i solary?

Jeśli chodzi o programy NFOŚiGW to nie liczyłbym na prosumenta. O nowych programach nic nie słyszałem - tymbardziej pod fotowoltaiką dla inwestora prywatnego.

Lepiej sprawdzić RPO - cały czas uruchamiane są nabory za pośrednictwem gmin - poszukaj tylko w swoim województwie.

• 1 year później...
Witam, mam pytanie, podobno ue daje dofinansowanie na fotowoltaike. A czy jak ja zakupywalem to z wlasnej kieszeni 12 lat temu mam mozliwosc otrzymania jakiegos zwrotu? Prosze o pomoc, poniewaz nie jestem za bardzo w temacie. Pozdrawiam.

Ja osobiście też jestem laikiem ale w tej sprawie znalazłem firmę, która pomaga mi w realizacji tego problemu. Pozdrawiam

Edytowane przez Greengaz
reklama

• 4 weeks później...
Szukałem właśnie pośredników, którzy przeprowadzą przez cały proces. Ponieważ samemu to jest kłopot z tym

Witaj,

A na co konkretnie postawiłeś? Pytam, bo wart wiedzieć, że jeżeli korzystać z dofinansowania w ramach ograniczania niskiej emisji, to Viessmann jest partnerem walki z niską emisją. Co to oznacza?

Dlaczego Viessmann?

• jesteśmy firmą z tradycjami –od 25 lat działamy na rynku polskim;
  • posiadamy zaplecze techniczne i doradców do Twojej dyspozycji 24h;
  • oferujemy kompleksową obsługę sprawdzonych Partnerów Handlowych;
  • gwarantujemy jakość, doświadczenie i dbałość o szczegóły.
  • Kontaktując się z naszymi Partnerami Handlowymi:

Z nami otrzymasz gwarancję kompleksowej obsługi, specjaliści pomogą w wypełnieniu wniosku o dotację, dobiorą optymalne urządzenie i

przygotują najkorzystniejszą ofertę.

Jeśli jesteś zainteresowany - zapraszam TUTAJ po szczegóły

W razie pytań - pozostaję do dyspozycji!