steczkuu 24.04.2016 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam wszystkich, chciałbym sie poradzić prawnie czy mam jakieś szanse albo co byście mogli zaproponować w mojej sprawie. Powiększa mi sie rodzina i chciałbym dobudować do istniejącego domu (56m2) pokój. Dom znajduje sie na samym końcu działki w prawym rogu przylega do garażu sąsiada po prawej stronie i do sąsiada od tyłu do garażu. W lewym końcu rogu znajduje sie garaż a miedzy domem a garażem jest wolna przestrzeń 25-45 m2. Wiem, ze prawo sie zmieniło i wszyscy mi mówią, ze nie da rady, ze mam pozamiatane, ale czy naprawdę nic nie da sie zrobić? myślałem o dobudówce w stylu kanadyjskim bez fundamentów bo niby nie potrzeba pozwolenia tylko zgłoszenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 27.04.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 wszyscy mi mówią, ze nie da rady, ze mam pozamiatane, ale czy naprawdę nic nie da sie zrobić? Jeśli masz mapę działki, to wklej tutaj - lub jakiś szkic sytuacyjny. W pewnych uwarunkowaniach budowa w granicy jest możliwa, być może to jest taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 27.04.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Fundament nie ma żadnego znaczenia. To stare mity. Kiedyś mówiono, że jak bez fundamentu to nie jest trwale związany z gruntem. Posadowienie na betonowych bloczkach to też fundament tzw. punktowy. To tak tylko na marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts