serwkomp 24.04.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam Panocki. Chłopoki powiecta jak to piknie wygląda, tylko ino ładnie łodpowiadać. Co wy łotym powiedzie ? Kable idą też przez pokój lecą po środku pokoju. Czy to może tak być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 24.04.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 ale co niby jest nie tak bo nie rozumiem? zdjęcie przestawia pexy, nawet w kolorowych otulinach. Zrobić zdjęcia dokładnie jak idą rury przez poszczególne pomieszczenia, aby na przyszłosć było wiadomo , gdzie w posadzce nie wiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 24.04.2016 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Dużo tych rur jest, będzie piec kocioł, rury idą do rozcielacza. Te rury kojarzą mi się z żyłą wodną normalnie. Nie przeszkadza to że idą po śrokdu pokoju takie rury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 24.04.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Owiniesz pokój miedzianym drutem i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 24.04.2016 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Że jak maxb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny_hil 24.04.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam Panocki. Chłopoki powiecta jak to piknie wygląda, tylko ino ładnie łodpowiadać. Co wy łotym powiedzie ? Kable idą też przez pokój lecą po środku pokoju. Czy to może tak być ? [ATTACH=CONFIG]353914[/ATTACH] Ile izolacji bedzie na posadzce bo byłoby dobrze pod te rury podłożyć steropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 25.04.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Izolacja 5cm max, podkładam pape pod rury, nie dam rady dać styro. Ale też chyba będzie ok z tą papą Jutro podam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.04.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 To Ty się obawiasz, że atest na wmurowane w ściany bloczki wygasł i czy czasem nie promieniują a papę chcesz wewnątrz pomieszczeń używać ?? Ja wiem, że są papy, które mają atest do zastosowania wewnątrz, ale nigdy bym jej w domu nia zastosował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 26.04.2016 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Papę dałem w jednym miejscu tylko, żeby rura o rure nie tarła. Pape mam między belką a pustakiem w środku.Będzie się coś działo przez to ? Jest to raczej jak papier, jest bardzo cienka i rwie się jak papier. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 26.04.2016 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Daje zdjęcia. Panocki dajcie łodpowieć To czarne między folią a betonem to ta czarna papa ? nie wiem do końca czy to papa. Można ją ciąć jak papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 27.04.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Może być tylko te w pokoju w miarę możliwości powinny być koło siebie. Lepiej jest położyć ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 27.04.2016 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Powinny być koło siebie tzn ? jeden kabel idzie do drugiego pokoju a drugi kabel idzie do kaloryfera. Dlaczego ocieplenie kłaść lepiej ? Jak będzie robiona wylewka to pójdzie też folia. Proszę Panowie o pomoc. Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 27.04.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 to czarne między belką a folią to niejest membrana dachowa?? gersikowi chodziło że jak idą obok siebie to łatwiej stropian się układa, 5cm tego stropianu to mało dosć , to jedyna izolacja od posadzki(parter czy piętro?)? Ja dawałem 25cm a rury są między warstwami stropianu. Nierozumiem tego:"Papę dałem w jednym miejscu tylko, żeby rura o rure nie tarła." ??? Bo co papa między rurami? od tego jest otulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 27.04.2016 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Ok. Nie wiem czy to jest membrana dachowa, to jest tak jak pisałem, czarne w ręku to jak papier.Dałem to też w środku, między bloczkiem w pelką.Ale jeżeli jest to mambrana to może być ?Kable mogą tak zostać ? chodzi mi o rozłożenie.Może zostać kabel po środku pokoju ?Czy pod kable dać jakąś folie czy tak jak pisałem to czarne ?Styropian odpada nie dam rady. To czarne mam na dachu.Nie wiem jak z tym czarnym co z tym zrobić i co to jest ?Z tą otuliną faktycznie, papa wyjazd. Panowie jutro wyśle zdjęcie tego materiału czarnego.Ale proszę o odpowiedzi. Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 28.04.2016 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie moge dzisiaj dać zdjęcia bo sprzęt mi się popsuł.Jutro podam. P.1 Czy kable mogą tak zostać ? ( Nie dam rady dać żadnej izolacji, problem będzie z wylewką mało cm zostało. Wykonawca dał plamy, wylewka jest nie równa. A okna balkonowe już założone. )Rozumiem że jak nie dam izolacji pod kable to będzie ubytek w ciepłej wodzie tak ? Aha instalacja jest na poddaszu już ocieplonym. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 29.04.2016 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Panocki przesyłam wom fote materiału tego czarnego I mam to między bloczkami a belkami wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 04.05.2016 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 I jak tam żyjecie ?Jak z tym co powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 08.05.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Dajcie odpowiedź panowie no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 08.05.2016 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 nie rozumiem tych pytań?Sam budowałeś dom i niewiesz z jakich materiałów go robiłeś?Czy budowała Tobie ekipa a ty chcesz sprawdzić poprawność wykonanych prac przez forum?Na wiele rzeczy prawdopodobnie odpowie Tobie kierownik budowy albo ten kto to budował.Materiał który tak zaprząta twoją uwage jest rodzajem jakiejś izolacji, aby drewno niemiało bezpośredniego styku z bloczkami.Weź kawałek oderwij , pojez do sklepu gdzie to kupiłeś i spytaj się co Tobie sprzedali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 22.05.2016 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 A więc rozumiem że instalacja może tak zostać ? zaznaczam że jest to na poddaszu użytkowym.Rury będą szły w sypialni i nie tylko mogą tak iść czy mogą mieć jakiś zły wpływ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts