KAN-therm 22.05.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 A więc rozumiem że instalacja może tak zostać ? zaznaczam że jest to na poddaszu użytkowym. Rury będą szły w sypialni i nie tylko mogą tak iść czy mogą mieć jakiś zły wpływ ? Rury tworzywowe prowadzone w przegrodach budowlanych powinny być układane lekkimi łukami aby mogły swobodnie "pracować (wydłużać się i kurczyć)" pod wpływem temp. Rury wpływ na to pomieszczenie i na ludzi w nim przebywających na pewno będą miały, jedynie POZYTYWNY - dostarczą niezbędną ilość energii do jego ogrzania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 22.05.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 A więc rozumiem że instalacja może tak zostać ? zaznaczam że jest to na poddaszu użytkowym. Rury będą szły w sypialni i nie tylko mogą tak iść czy mogą mieć jakiś zły wpływ ? Są teorie ,że rury nie tylko w podłodze są szkodliwe . Przecież rury w ścianach i w suficie też .Bo czemu nie . Na poddaszu są szczególnie niebezpieczne gdy kąt dachu zbliżony jest do piramidy . Sumuje sumuje się z promieniowaniem kosmicznym. Wystarczy jednak zamontować magnetyzer i ekran z kamienia polnego za jedyne 5000 zł . I wszystko co złe odejdzie do sąsiada.( to do sąsiada za dodatkowe 500 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 23.05.2016 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 No dobra może tak być ? tak zostać ? bo FACHMAN19 mnie rozwalił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 24.05.2016 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 I co z wypowiedzią pana FACHMAN19 co ja z tym zrobić mam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 24.05.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Fachman19 po prostu chce Ci uzmysłowić abyś nie dał się wmanewrować w jakieś dziwne teorie dotyczące szkodliwego oddziaływania rur zatopionych w przegrodach budowlanych. Posłuchaj doświadczonych forumowiczów którzy użytkują takie instalacje od lat i czują się doskonale w swoich ciepłych "gniazdkach" Taki standard wykonywania instalacji hydraulicznych panuje już od dobrych kilkunastu a może kilkudziesięciu lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 24.05.2016 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Rozumiem a więc z tym promieniowanie kosmicznym to żart tak ?Tylko proszę nie śmiać się ze mnie, pot względem budowlanki jestem ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.05.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Rozumiem a więc z tym promieniowanie kosmicznym to żart tak ? Tylko proszę nie śmiać się ze mnie, pot względem budowlanki jestem ciemny. :bash::bash::bash::bash::bash: Kolego z Kan-term trzeba załatwić atesty od radiestety . To może być obowiązkowe w najbliższych latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 24.05.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Rozumiem a więc z tym promieniowanie kosmicznym to żart tak ? Tylko proszę nie śmiać się ze mnie, pot względem budowlanki jestem ciemny. Pewnie że żart. Wodna ściana/podłogówka, to promieniowanie żył wodnych, ale bez przesady, można łatwo temu zaradzić układając kasztany pod łóżkiem. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 25.05.2016 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Ciekawe czy to ma związek z polityką .??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 25.05.2016 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Dobra, widzę że wkoło jest wesoło, ale mi nie i pytam jak ten głupek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 25.05.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 No dobra to jak mogę spać spokojnie z tymi rurami w podłodze czy nie mogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 26.05.2016 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Daj spokój i śpij , albo znajdź sobie prawdziwy problem . Zastanów się nad chemią w budynku ( lepiki,papy, meble , lakiery,) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 05.06.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Aha Panowie bo nie napisałem bo tak jak widać na zdjęciu na pierwszej stronie, idzie woda ciepła i powrót, czyli wsumie zimniejsza rozumiem że nie ma to znaczenia jakiegoś złego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 06.06.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Tak, z reguły w instalacji grzewczej idą dwie pary przewodów: czerwony - zasilający oraz niebieski - powrotny (z wodą schłodzoną w grzejniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 08.06.2016 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Bo mnie podobno wogóle trudno zrozumieć. To rozumiem że instalacja tak wykonana może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 08.06.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Spokojnie, tak ma zostać. W taki sposób montuje się obecnie instalacje grzewcze oraz wody użytkowej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 10.06.2016 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Jakoś tak dziwnie to widze jak będą szły w pokoju pod łóżkiem, tam gdzie będzie łóżko to pod wylewką będą szły właśnie rury.Ale tak jak mówicie to nie problem tak ? Kan-therm dlaczego puszczasz oczko coś ściemniasz ???? Edytowane 10 Czerwca 2016 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.06.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Tak, z reguły w instalacji grzewczej idą dwie pary przewodów: czerwony - zasilający oraz niebieski - powrotny (z wodą schłodzoną w grzejniku).u mnie idą dwie czerwone to źle czy dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.06.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Jakoś tak dziwnie to widze jak będą szły w pokoju pod łóżkiem, tam gdzie będzie łóżko to pod wylewką będą szły właśnie rury. Ale tak jak mówicie to nie problem tak ? Kan-therm dlaczego puszczasz oczko coś ściemniasz ????te rury musisz od góry, ale przed wylewkami, zasłonic ekranem ołowianym. Mozna kupic blache 1cm ołowianą. Na to wylać wylewkę. Inaczej nie bedziesz mógł spać, jesli nad nimi bedzie łóżko. Poza tym bedziesz miał problem z kuśką i nici z barabara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serwkomp 11.06.2016 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 (edytowane) No dobra Slawko123 jak zwykle Twoje odpowiedzi..... Mam taką kuśke że zawsze stanie A Ty dawałeś ekran ołowiany ? no weś bez jaj. Muszę coś robić zanim wyleje ? Pytam poważnie. Ale odpowiadajcie chłopy ja prosty chłop z roli Panowie proszę odpowiedzieć poważnie trzeba dawać jakieś ekrany ? Edytowane 11 Czerwca 2016 przez serwkomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts