pabloooo 24.04.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Koledzy, potrzebuje małej porady. Zleciłem firmie wykonanie ogrodzenia mojej działki słupki w ziemie bez fundamentów. Otwory były wiercone na ok 80 cm w głąb i szerokość 28 cm został użyty beton b 7,5 półsuchy ( z betoniarni) przy osadzaniu słupków beton został zagęszczony drobnym kamieniem polnym. Tydzień po betonowaniu słupki trzymają się naprawdę mocno, jednak mam małe wątpliwość co do tego b 7,5 czy da radę?Wykonawca twierdzi, że bez problemu bo to nie jego pierwsze ogrodzenie i na beton nie działają bezpośrednio czynniki atmosferyczne, Co sądzicie? Zakosy były robione co 25 metrów. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez pabloooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betafence 18.05.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Zalecamy, by do betonowania punktowego słupów ogrodzeniowych używać betonu klasy B-15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greghus 18.05.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 b15 solidniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 19.05.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 b20 jeszcze lepszy ! a tak naprawdę te słupki będą trzymać tylko siatkę więc jakiś szczególnych wymagań co do betonu nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.05.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 A najsolidniejszy to już B50... osobiście uważam, że te słupki są deczko za płytko. Poziom przemarzania w PL to w zależności od regionu od ca. 90 cm do nieco ponad metra. Może się okazać, że niezależnie od tego co tam jest po prostu dźwignie mróz tę całą konstrukcje i będzie ona psu na buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts