heldan 25.04.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Cześć, kupiłem mieszkanie developerskie, do którego przynależy 30 m2 ogródek. Chcę tam położyć 10 m2 kostki brukowej. Niestety jest to trudne logistycznie zadanie bo ogródek jest od strony parku i nie ma tam dojazdu, muszę wszystko przenosić przez cały blok. Ponieważ kostkę planuję położyć sam to trochę przeraziła mnie ilość piasku którą muszę tam przywieźć i przetransportować i zacząłem wątpić czy dobrze liczę. Pytania:1. Czy jeśli mam powierzchnię o szerokości 3,5m długości 4m to potrzebuję aż 2,5t piachu? To jest możliwe? Liczyłem to dla 10 cm podsypki?2. Czy skoro kostka będzie użytkowana tylko i wyłącznie rekreacyjnie - leżak, stolik, grill to potrzebuję rzeczywiście 10 cm podsypki? Gdzieś czytałem, że 3 cm wystarczą. Kostka to: Via Trio, Libet, 8cm Pozdr. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez heldan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hagblueberry 26.04.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 W gwoli ścisłości 3,5 x 4 to 14m^2 i dla takiej powierzchni to rzeczywiście będzie ok 2,2 - 2,5t Nie pochwalam kładzenia kostki na samej podsypce, ale jeżeli kwestie logistyczne nie pozwalają na nic innego to połóż ją na podsypce cementowo-piaskowej. 3 cm to prawie jakby układać na ziemi. Wydaje mi się, że lepiej teraz trochę powalczyć niż w przyszłości poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 30.04.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Z moim tata taczka przewalilismy ponad 200t ziemi, to co nie dasz rady 2,5t piasku dwa wiaderka 10-15L, pobiegasz jeden dzien i masz przseniesione. Albo znajdziesz jakiegos ludka ze wschodu i za stowe tez ci przeniesie. A po co az 8cm pod grilla? W zupelnosci wystarcza plyty tarasowe 4cm albo kostka 6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts