Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

juhu :rolleyes: jestem :lol2:

super ta szafa na holu :yes: Fotel może w pasy biało-niebieskie? (bardzo drobne) i nóżkom zrobić złote skarpetki? :rolleyes: :yes:

Ja Ci dam "chromowane" kinkiety :mad:

Pod te lustra 2 białe nie chcesz dać ławeczki? :yes:

Aniko dzięki, dzięki. Właśnie "po łebkach" przejrzałam twój wątek i kobieto, jakei ty masz fajowe drzwi niebieskie!!! bajer!

Venus- szafa na holu jest boska, ma jakies sto lat, bez zdobieńi nieco krzywa, strasznie skrzypi, do tego mój mąż rzucał w nią niegdyś nożem, więc nieco podziurawiona, ale ma swój urok. tylko po prawie 4 latach mnie już tak denerwuje. Mamy na razie dwie pociechy, chcemy jeszcze jedną, mnóstwo w tej szafie już jest rzeczy, będzie więcej, a pojemna to ona jednak nie jest;/ Musiałam po drugiej stronie przywiesić ikeowskie besty, żeby chociaż gdzieś bez bólu móc na szybko chować buty dzieci.

Co do ławeczki, to tak, myślałam o niej, ale chciałabym zabudować kaloryfer po drugiej stronie i jak tam jeszcze wstawie pod lutrami ławeczkę to nie będzie przejścia. a moje dzieci jak wyścigówki biegaja bo całym domu, więc miejse musi być ;)

Pasy bardzo lubię. Podobają*mi się*wzory na fotelach, ale boję się, że szybko mnie taki wzór będzie wkurzał... i przez takie myślenie zostanę z tym fotelem w obecnym obiciu jeszcze z kilka lat :p

a co chcesz od "chromowanych" kinkietów? bo ja nie kaman... robią*takie nie? ;p

niebieskie drzwi? :popcorn: Aniko zaraz zwiedzam u Ciebie :lol: :rolleyes:

Mam takie zboczenie zawodowe, że nie cierpię oświetlenia w chromie, a MG stara się tak dobrać ofertę, żeby to co się da było jednak w niklu :yes: dlatego tak się obruszyłam na stwierdzenie chromowane :lol2:

Hmn ten kaloryfer w holu nie jest zły ;) chyba gładki? ale widzę już że lustro macie powieszone tak nisko że ławka będzie wyglądać dziwnie, utnie je :no: Obudowa kaloryfera + oparta grafika a nad kinkiet? :yes: tylko czy ta kompozycja przetrwa 2 małe motorówki w postaci dzieciaków? :rolleyes:

Ah ah możliwe, że to nikiel a nie chrom :p taka gapa ze mnie, że się*nie przyjrzałam.

lustra są*dość nisko, więc ławka chyba faktycznie odpada. Bardziej zalezałoby mi własnie na obudowie kaloryfera, bo chciałabym coś*na niej postawić. kompozycja pewnie przetrwa dzieciaki bo one o dziwo mało niszczarskie są :p

tylko teraz kwestia przekonania męża i znalezienia wzoru, żeby pan stolarz wykonał. Wiem, że chciałabym białą, jak listwy. Ale co dalej... Ma ktoś taką*obudowę w domu? Że tak powiem, luzem, na ścianie, nie pod oknem? zastanawia mnie kwestia tego pokrętła od regulowania temperatury, bo trzeba by mieć do niego dostęp.

Pokrętło pewnie będzie musiało zostać :rolleyes:

ej! :o

a gdyby tak :o

:lol2: dozuje napięcie wiem :lol2:

ten kaloryfer to obudować tak na ala kominek i żeby jednak coś tam powietrza wypuszczało dać metalową kratkę w kolorze grafitowym?

Kurcze miałam gdzieś inspirację z zabudową, ale nie mogę znaleźć. Chodziło mi bardziej o całą drewnianą, z takimi powiedzmy szczebelkami z przodu. ale nie wiem co z tym pokrętłem. Wiadomo, że będzie musiało zostać ;P tylko chciałabym je ukryć jakoś.

Moja teściowa miała obudowany kaloryfer, tylko z takimi okrągłymi dziurami z przodu i wyglądało to koszmarnie. ale to była zabudowa chyba ze trzydziestoletnia.

Dom wolnostojący, z dwuspadowym dachem. Kiedy go budowaliśmy, ludzie mówili, że takie dachy to stodoły mają i im się nie podoba :p coż :-) Jak w tytule wątku napisałam, mieszkamy na wsi, sąsiadów z okien nie widzę, tylko sarny, zające i inne stworzenia. Mamy jeszcze ogrom pracy do wykonania, zarówno w domu, jak i w ogrodzie.

Rewizytuję i kibicuję wykończeniówce

emoty-emoty-emotikony.jpg

No wiem pewnie chcesz front lamelkowy? :) też ładnie :yes:

hm lamele mi się*kojarzą z tymi małymi drzwiczkami z poziomym układem deseczek, ale może dotyczy to też pionu. nie znaju ;p

myślałam o czyms takim:

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/922/zk4ki5.jpg

na mojej zaginionej inspracji było pokazane z boku. szukam teraz w googlu ale nigdzie nie widzę jak można rozwiązać kwestię tego pokrętła. chodzi mi o to, żeby jakoś*w miarę łatwo dało się sterować temperaturą, bo my często przykręcamy ten grzejnik. więc nie wiem jakieś mini drzwiczki z boku czy jak? pech chciał, że to pokrętło jest od strony wejściowej i widać je od razu jak się*spojrzy w korytarz. więc raczej wystawać nie może, bo to chyba mega dziwnie by wyglądało.

a ja już*mam dość, że tam tak pusto jest i chciałabym to zrobić w końcu.

Pusia witam :-) Jebadełka u mnie brak (jeszcze) ale coś*może ciekawego do dyskusji się*znajdzie :-)

Łe tam u nas szału nie ma, ogród sam się w sumie zrobił, taki wiejski mamy, tu drzewa, tam trawa i krety :-) jeśli chodzi o atrakcje, to na razie brak, ale planujemy saunę wybudować taka drewnianą, mąż chciał koniecznie ściankę do wspinaczki na jednej ścianie domu zrobić, ale się nie zgodziłam. zła ja :p ale jak mu pokaże wasze Jebadełko, to na pewno będzie pod wrażeniem, zwłaszcza sposobu przywieszania tego cuda, on lubi takie akrobacje :-) no i nazwa na pewno mu się spodoba! :wiggle:
Łe tam u nas szału nie ma, ogród sam się w sumie zrobił, taki wiejski mamy, tu drzewa, tam trawa i krety :-) jeśli chodzi o atrakcje, to na razie brak, ale planujemy saunę wybudować taka drewnianą, mąż chciał koniecznie ściankę do wspinaczki na jednej ścianie domu zrobić, ale się nie zgodziłam. zła ja :p ale jak mu pokaże wasze Jebadełko, to na pewno będzie pod wrażeniem, zwłaszcza sposobu przywieszania tego cuda, on lubi takie akrobacje :-) no i nazwa na pewno mu się spodoba! :wiggle:

Hahahaha :lol2: no daj znać czy Mu się spodobało :yes:

Nasz ogród też wiejski, naturalny, nie wyobrażam sobie innego.

A ile masz tego ogrodu - tylko błagam, chociaż Ty nie popiórkaj metrów z arami :lol2:

Poważnie, to ja nie wiem ile metrów... mamy gospodarstwo, dom wciśnięty między bagno, z którego wyrasta las, staw, a pola. Nigdy nie liczyłam ile to metrów. Ale da radę :p

u nas w okolicy to się hektarami raczej operuje, więc nie popiórkam, bo nawet nie wiem ile to ar :p a żoną rolnika jestem!

edit: ah Boże, ale ja mam późne jarzenie!

Edytowane przez matkaleena

To może realizację tego pana:

http://mandalaman.pl/pl/drewniane-ornamenty-i-elementy-dekoracyjne/

To mój obiekt westchnień od paru miesięcy (jego prace a nie on ;P) i może uda mi się u niego kiedyś coś zamówić (a roboty bym dla niego miała że hoho ;) tylko gdzie bank na tyle niestrzeżony bym mogła obrabowac ;))

Aniko, super dzięki! Takich cudów jeszcze nie widziałam, ale też nie szukałam. Piękne rzeczy facet robi! zapisałam w zakładkach :-)

ja co prawda mam genialnego stolarza, ale nie wiem czy ma sprzęt do takich wycinanek.

Ponoć wystarczy frezarka CNC. Mąż o takiej myśli czy nie zainwestować ale na razie pała wielką miłością do fotografii analogowej. Jak pokocha drewno to pewnie się w takie bajery zaopatrzymy to się może pobawimy. Tylko moja w tym głowa by go rozkochać (w sobie dałam radę, w fotografii też to może z drewnem też się uda :rotfl:)

edit: A na razie przypomniałam mu że drzwi pod schodami trzeba zrobić i właśnie chce jakieś ozdobne to stwierdził żeby zamówić na tego typu akcjach:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6081661578&reco_id=03a3198d-0e4d-11e6-9ff1-fa163e045498&ars_rule_id=201

;)

Edytowane przez AnikoPL

Nooo! Aniko, nie dziwię się, że nie możesz o cudach tego faceta myśleć... Ależ piękna szafeczka ukryta pod schodami, za ażurowymi drzwiczkami, z szufladkami na wino - cudo!

A co do tego z All...o - może warto się skontaktować z oferentem i zapytać, czy robią również w drewnie? Może odpowiednio gruba klejonka/ sklejka drewniana?