lotnick 26.04.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Cześć.Wszędzie piszą o rozstawie max 40cm , ale chyba dla podbitki z tworzywa.Jaki jest maksymalny rozstaw dla drewnianej o grubości 14mm?Mam większość 60cm, ale ostatnio dałem 80cm na długości 4m bez dodatkowego rusztu w środku(łata przy ścianie a zdrugiej strony do okapu) i wydaje mi się sztywne.Jaka jest Wasza opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 26.04.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 60 cm dla drewna ! jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 26.04.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Sztywne będzie bo drewno jest twarde ale ............. Rozstaw 60 cm OK na ścianach pionowych dla szalówki 22 mm grubości ale już w poziomie ( podbitka) dla tej samej szalówki rozstaw 50 cm. W Twoim przypadku dla czternastki powinien być jeszcze mniejszy. Nie oznacza to że stosując większy rozstaw opisany powyżej jest źle ale może w przyszłości dojść do falowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts