paradox2604 26.04.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam zastanawiam sie nad załozeniem paneli fotowoltanicznych o mocy ok 2kw czy to wogole sie oplaca i czy zdaje to egzamin poniewaz mam dofinansowanie i wyniesie mnie to wszystko cos okolo 3 tys zl ale nie wiem czy poprostu bedzie to sprawnie dzialalo dlatego prosze was o porade czy bawic sie w takie cos czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 26.04.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam U mnie z 1KW mam około 1 MW na rok. Za taką kase, to niezaleznie od warunków ( jak brak netmeringu ) bym zakładał. --ksysju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 26.04.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 ok ale jak tam sie to sprawuje ? czy wogole sa pozytywnwe opinie na te ogniwa?i co to jest ten netmeringu te ogniwa beda bez akumulatorow podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 26.04.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Ja mam projekt na 20 paneli czyli w sumie okolo 5 kw tyle ze dach jest w układzie wschód - zachód. Jak na razie z jedna dopłata wychodzi 20 k. Kombinuje z kolejną nieco bardziej międzunarodową - wierzę że sie uda Wsyzstko wskazuje na to, że inwestycja zwórci sie w całkiem niedługim czasie - o ile słońca szlag nie trafi . Oczywiście w grę wchodizi tyko net metering, A ci do pytań w tym wątku to kto szuka nie błądzi: http://zielonyzysk.pl/net-metering-co-to-takiego/ Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 27.04.2016 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 u mnie gmina finansuje 85 % inwestycji a koszt 2 kw to okolo 12 tys zl wiec mam nadzieje ze wszystko okaze sie trafna inwestycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 04.05.2016 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Witam zastanawiam sie nad załozeniem paneli fotowoltanicznych o mocy ok 2kw czy to wogole sie oplaca i czy zdaje to egzamin poniewaz mam dofinansowanie i wyniesie mnie to wszystko cos okolo 3 tys zl ale nie wiem czy poprostu bedzie to sprawnie dzialalo dlatego prosze was o porade czy bawic sie w takie cos czy nie ? Jeżeli 3000 zł za 2kW i od razu masz dla siebie energię w net meteringu na takich zasadach jak ci co płacą z własnej kieszeni, to brać natychmiast. Okres zwrotu do ok. 6 lat. Jednak nie sądzę żeby było tak różowo. Moja instalacja zwróci się po 12 latach i nie liczę własnej pracy. Instalacje z dofinansowania, których warunki poznałem zwracają się po 20-30 latach czyli nigdy, bo tyle nie wytrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts