Latarnik 25.07.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Proszę o przybliżone koszty podłączenia istniejącej sieci wod-kan do budynku. Dom znajduje się 7,5 m od granicy działki a przyłącza 8,5 do granicy działki (8,5m- droga wewnętrzna osiedlowa), czyli budynek jest oddalony od istniejącej sieci o 16 mb. Jaki będzie całkowity koszt podłączenia wody i kanalizy? Bardzo proszę o podpowiedzi, woda jest mi niezbędna do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.07.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Koszty przyłącza i przykanalika składają się z kosztów stałych : projekt ww + uzgodnienie ZUD ( w zalezności od rejonu Polski 1200 - 2500 pln,- ),przy wykonawstwie ( inspektor nadzoru, wcinka, wodomierz, czasami dzienniczek budowy - do kilkuset złociszy ), studnia rewizyjna ( lub krytana na kanale ) od 1000 - 2000, - pln, wykopy i ułożenie rur, dla wody 80-100 mb., dla kanalizacji mniej więcej głębokość x 100,- x m.b. Jeszcze tylko odbiór, dokumentacja powykonawcza, ale to już grosze ( załatwia wykonawca ale to i tak Ty płacisz ).No jeszcze może dojść haracz dla miasta za możliwość włączenia się do sieci miejskiej. A najlepiej zapytaj się u źródła - MPWiK w miejscu ( jest różnie w całej Polsce ), a może sąsiad zna kogoś z ww firmy?PozdrnaJPSA na czas budowy wodę pożyczyłbym od sąsiada (zakładasz podlicznik za 60 pln,- ) lub załatwił beczkowóz i spokojnie robisz przyłącze docelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 17.12.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Podpinam się pod temat. Temat stary. Dlatego zapytam ponownie. Jak to teraz z tymi cenami ?? U mnie w mieście koleś krzyknął 6600 PLN. Projekt 600Reszta ceny to robota i materiały, dokumentacja, odbiór itp. Wszystko on załatwia bo pracuje w wodociągach... Nie pytałem konkurencji więc się nie orientuje. Podłączenie wod kan będzie do jednego już istniejącego budynku i do miejsca w którym w niedługim czasie rozpocznie się budowa nowego domu. Od drogi to jest mały odcinek. Około 12-15 metrów ... Co myślicie o tej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 18.12.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Duzo. Za duzo. Przynajmniej na mój region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 21.12.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Ja płaciłem 1700 zł za doprowadzenie wody do działki (6 m) + 600 zł projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 24.12.2015 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 (edytowane) hm, Marcin34 kiedy to było jeśli można wiedzieć ? Jak szukać firmy, jak się nazywają firmy/fachowcy którzy robią takie przyłączenia. W google nie znajduje nic zbytnio ... :-/ jak wpisywać ? :-/ dzięki za info. Edytowane 24 Grudnia 2015 przez MateuszMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts