Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Teraz znowu problem z szybami :)

Recommended Posts

Zgłupiałem

Kupuje okna do bloku, wytłumaczcie mi, czy rzeczywiście są mi potrzebne 2 powłoki TF w pakiecie 3 szybowym?

Takie okno jak zauważyłem jest zielonkawe i mniej przezierne, a przecież w bloku wiadomo jak są doświetlone mieszkania.

Jaki pakiet szybowy powinien być wystarczający do mieszkania w bloku?

Więc przestań robić doktorat z okien

W bloku zupełnie wystarczą dwie szyby ale... trzy szyby dadzą Ci nie tylko cieplej w domu ale przede wszystkim później wykraplać ci się będzie woda na szybach ale... ale czasem będziesz miał zaparowane szyby z zewnątrz, nie wewnątrz ale z zewnątrz ale....światła możesz miec tyle samo jeśli wybierzesz szkło bezbarwne

A najlepiej zostaw stare bo pojawi się problem wentylacji a właściwie jej braku i trzebaby dać nawiewniki ....cholerka, same problemy ;)

Dzięki za radę,

Pisząc o szkle bezbarwnym masz na myśli szkło "float"?

Wykraplanie się na oknach to jest dla mnie "duży" argument.

Żonka dużo gotuje, rosołki, ogórkowe jakieś sosiki po 3h na palniku - ten argument traktuje bardzo serio. Zresztą tu gdzie mieszkam leje się po szybach.

Więc mogę zapłacić za 3 szyby

Ale zastanawiam się czy dać powlokę na szybie wewnętrznej? Takie okno będzie zielonkawe zapewne

Czy w ogóle całe okno bez powłok? Czytałem, że takich okien się nie sprzedaje

Edytowane przez Robin77

Bzdet :)

Wybierz sie do jakiegokolwiek salonu majacego okna z szyba clear i popatrz na swiat :)

Organoleptycznie ocen czy bedzie Ci to przeszkadzac przez kolejne 20 lat ;)

Masz samochod ? Zapewne masz.

Z klimatyzacja ? Zapewne tak.

Przeszkadza Ci barwa szyby ? Czy wogile zauwazyles ze ma inna barwe ?

Watpie bo na takie bezdety nie zwraca sie uwagi wbrew pozorom

O wiele wazniejsze jest czy w serwisie wszystkie sruby w kolach ci przykrecili czy wyladujesz na drzewie jak kolo odpadnie.

Stad ponowie swoje zdanie.

Zaczynasz sie doktoryzowac w oknach niepotrzebnie a sprawe montazu odpuszczasz poki co.

A szkoda bo lepiej miec wszystkie sruby dokrecone :)