Robin77 26.04.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Zgłupiałem Kupuje okna do bloku, wytłumaczcie mi, czy rzeczywiście są mi potrzebne 2 powłoki TF w pakiecie 3 szybowym?Takie okno jak zauważyłem jest zielonkawe i mniej przezierne, a przecież w bloku wiadomo jak są doświetlone mieszkania. Jaki pakiet szybowy powinien być wystarczający do mieszkania w bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.04.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 są też szyby clear. Zacznij pytać tych u których kupujesz bo oszalejesz A czy w ogóle potrzebujesz okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 26.04.2016 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 czekaj czekaj czy potrzebuje okien, niech się zastanowię... zostawię te co mam, mają 42 lata, pomaluje, poszlifuje, napcham waty w szpary i można mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.04.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Więc przestań robić doktorat z okien W bloku zupełnie wystarczą dwie szyby ale... trzy szyby dadzą Ci nie tylko cieplej w domu ale przede wszystkim później wykraplać ci się będzie woda na szybach ale... ale czasem będziesz miał zaparowane szyby z zewnątrz, nie wewnątrz ale z zewnątrz ale....światła możesz miec tyle samo jeśli wybierzesz szkło bezbarwne A najlepiej zostaw stare bo pojawi się problem wentylacji a właściwie jej braku i trzebaby dać nawiewniki ....cholerka, same problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 26.04.2016 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzięki za radę, Pisząc o szkle bezbarwnym masz na myśli szkło "float"? Wykraplanie się na oknach to jest dla mnie "duży" argument.Żonka dużo gotuje, rosołki, ogórkowe jakieś sosiki po 3h na palniku - ten argument traktuje bardzo serio. Zresztą tu gdzie mieszkam leje się po szybach. Więc mogę zapłacić za 3 szyby Ale zastanawiam się czy dać powlokę na szybie wewnętrznej? Takie okno będzie zielonkawe zapewneCzy w ogóle całe okno bez powłok? Czytałem, że takich okien się nie sprzedaje Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Robin77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.04.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 czy czytasz ze zrozumieniem ? Są powłoki bez zabarwienia wiec zieleń czy inne Ci nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 26.04.2016 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Ale jeżeli dobrze rozumiem powłoka nawet bezbarwna ograniczy mi przezierność 2 powłoki to LT 72-74%, przez takie okno mniej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 26.04.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Widać dokładnie tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.04.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 mówię, zamawiaj i zamiast skupiać się na bzdetach skup się na znalezieniu ekipy która Ci te okna prawidłowo wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin77 26.04.2016 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 To nie jest bzdet czy masz okna bezbarwne, czy musisz się patrzeć przez 20 lat na zielone IMHO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.04.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Bzdet Wybierz sie do jakiegokolwiek salonu majacego okna z szyba clear i popatrz na swiat Organoleptycznie ocen czy bedzie Ci to przeszkadzac przez kolejne 20 lat Masz samochod ? Zapewne masz. Z klimatyzacja ? Zapewne tak. Przeszkadza Ci barwa szyby ? Czy wogile zauwazyles ze ma inna barwe ? Watpie bo na takie bezdety nie zwraca sie uwagi wbrew pozorom O wiele wazniejsze jest czy w serwisie wszystkie sruby w kolach ci przykrecili czy wyladujesz na drzewie jak kolo odpadnie. Stad ponowie swoje zdanie. Zaczynasz sie doktoryzowac w oknach niepotrzebnie a sprawe montazu odpuszczasz poki co. A szkoda bo lepiej miec wszystkie sruby dokrecone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts