Bakuś 26.04.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Witam wszystkich, Zwracam sie z prośba o pomoc w zaplanowaniu rozmieszczenia kuchni w bloku. Jest to nowy blok ktory wlasnie jest na etapie budowy. Z racji tego, że w bloku bedzie niedlugo wykonywana instalacja wod-kan musze odeslac do dewelopera plan uwzgledniajacy zlewozmywak i zmywarke by podprowadzili rury. Wciaz nie moge sie zdecydowac jak zaplanowac kuchnie. Mam dwa pomysły. Co onich myslicie ? Jestem otwarta na wszelkie propozycje i opinie. Co do kuchni: Musi byc w srodku miejsce do siedzenia i w gre wchodzi tylko zamknieta kuchnia -brak mozliwosci polaczenia z salonem. Kuchnia: Pierwsza wersja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bakuś 26.04.2016 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Druga opcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 26.04.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Zaproponuję 2 układy. Co mi się nie podoba w propozycjach to to, że się wchodzi na bok szafek, które są bardzo blisko wejścia. Dlatego proponuję odsunąć te szafki na ścianie "na dole". Opcja 1: Kuchnia w L, zmieścił się pełnowymiarowy stół, siedzimy przy oknie, więc jest to bardzo komfortowe miejsce które można wykorzystać jako blat roboczy. Dodatkowo szafki wysokie typu cargo koło stołu i najlepiej jakby były na tą samą długość co on, będzie to wyglądało estetyczniej. A szafki z przeznaczeniem na rzadziej używane sprzęty czy zastawę. Opcja 2: Układ zamykają dwa słupki. Jeśli jest marzenie o zlewie pod oknem, to przy takim układzie myślę że zostanie zachowana funkcjonalność reszty sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bakuś 26.04.2016 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Bardzo dziekuje za odpowiedz. Ciekawe propozycje. A gdzie bys proponowala piekarnik w wysokiej zabudowie w opcji 1 ? Czy tam mialas na mysli piekarnik pod plyta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 27.04.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Ja jestem za opcją powyżej nr 2 ,w opcji nr 1 będziesz się obijać po wejściu o róg szafki,mam tak obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bakuś 27.04.2016 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Zastanawia mnie tylko czy nie bedzie za malo miejsca na stol i krzesla i czy to nie bedzie za bardzo przeszkadzalo w dostepie do piekarnika? Co do stolu raczej widzialabym tam mniejszy stolik na dwie osoby plus dostawka dla trzeciej. Powiedzmy kwadratowy stol 70x70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bakuś 27.04.2016 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 A moze zrezygnowac ze stołu ? Ktos cos podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 27.04.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Bym wybrała Twoją opcję nr 2 - to też i lepiej wygląda, jak wchodząc do kuchni w perspektywie widać stół, a nie bok szafki.Z tym, że bym schowała piekarnik pod płytę. Wtedy masz więcej blatu i gdzie wykładać rzeczy z lodówki.Ewentualnie w tym układzie przemyśleć inny układ szafek, tak by lodówka była w górnym prawym rogu - wtedy na wejściu nie ma wysokiej ścianki i byłoby przestrzenniej.A ze stołu w kuchni osobiście nie zrezygnowałabym nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bakuś 27.04.2016 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Bym wybrała Twoją opcję nr 2 - to też i lepiej wygląda, jak wchodząc do kuchni w perspektywie widać stół, a nie bok szafki. Z tym, że bym schowała piekarnik pod płytę. Wtedy masz więcej blatu i gdzie wykładać rzeczy z lodówki. Ewentualnie w tym układzie przemyśleć inny układ szafek, tak by lodówka była w górnym prawym rogu - wtedy na wejściu nie ma wysokiej ścianki i byłoby przestrzenniej. A ze stołu w kuchni osobiście nie zrezygnowałabym nigdy. Przyznam ze bardzo podoba mi sie piekarnik w w wysokiej zabudowie i chciałabym go miec. Moze zamiast umieszczania piekarnika pod plyta przedluzyc ten blat pod oknem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 28.04.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 W opcji nr 1 piekarnik miał być pod płytą. Jeśli jednak się uprzesz na to rozwiązanie i na słupek, to lepiej zamienić jedną szafkę cargo na piekarnik/mikrofalówkę. Tak żeby stał bliżej wyjścia, czyli nie na miejscu pod oknem. Szkoda tracić blatu roboczego w tym układzie, bo i tak jest go niezbyt dużo. Lub rozważyć lekkie przesunięcie płyty w stronę narożnika i umieszczenie słupka zaraz przy wejściu, ale to optycznie zmniejszy kuchnię i nada wrażenia wchodzenia do wagonu. Albo wstawić piekarnik koło lodówki w ostateczności. Ja bym się przychylała bardziej do wersji nr 2. Jest tam więcej blatu roboczego, nie masz problemu ze słupkiem z piekarnikiem. Stół jest narysowany co prawda 90x120cm czyli taki standard, dlatego może się wydawać trochę masywny. Można go zamienić na mniejszy. Dosunąć rogiem do rogu ściany i wtedy się robi więcej miejsca pod piekarnikiem. Pamiętaj że nie pieczesz 24/7 i nie siedzą przy stole osoby przez cały dzień. Jeżeli ma to być stół tylko do szybkiego przekąszenia, to nie zauważysz nawet problemu z dojściem do piekarnika. Gorzej byłoby z lodówką, bo jest ona w ciągłym użytku. Jeszcze moja 3 propozycja. Zmniejszamy stół i "doklejamy" do do mebli (wysokiej zabudowy). Stół jest dosunięty do szafki cargo, potem jest piekarnik w słupku i reszta zostaje bez zmian jak w wersji 2. A na tym boku cargo można powiesić jakąś tablicę kredową itd. Ale przez to, że wysoka zabudowa jest cofnięta i nie widać jej z wejścia, to kuchnia nie będzie przytłaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbych77 28.04.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Jak widać wszystko jest możliwe i całkiem dobrze to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bakuś 28.04.2016 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Swietna ta opcja nr. 3 Dziekuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts