kiler44 27.04.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Witam,posiadam działkę na terenie zalewowym, jestem w trakcie załatwiania zwolnień od zakazów budowy na terenie zalewowym z artykułu 88l w RZGW Kraków. Czekam już ok 6 miesięcy i cały czas mnie zbywają. Nie wszczęli jeszcze żadnego postępowania w tej sprawie. Może ktoś z was wie jakie mam możliwości przyspieszenia tej decyzji. Złożyć jakąś skargę czy coś podobnego ? Czy ktoś z Was starał się już o takie zwolnienie i ile to trwało ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.04.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 nie starałem się o takie zezwolenie,ale czy przemyślałeś miejsce budowy? Jak przyjdzie powódź to pójdziesz z torbami jak uchwalą nowe prawo wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiler44 27.04.2016 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Teren zalewowy w tym miejscu zyskał takie miano przed powstaniem na rzece suchego zbiornika przeciwpowodziowego retencyjnego. "Jak zapewniają budowniczowie - będzie w stanie zatrzymać nawet tzw. "wodę stuletnią", czyli taką której prawdopodobieństwo wystąpienia wynosi 1 procent. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts