tomek_byd 27.04.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Witam!Mam pytanie. Niedługo zaczynam wykańczanie nowego mieszkania. W łazience chcę założyć elektryczne ogrzewanie podłogowe, a łazienka nie ma jeszcze hydroizolacji. Chodzi mi o kolejność warstw: 1. wylewka (już jest)2. grunt3. folia w płynie + taśmy na łączeniach ścian i podłogi4. siatka z przewodami grzejnymi (zalana klejem do płytek żeby wyrównać poziom i ułatwić późniejsze układanie płytek)5. elastyczny klej do płytek6. płytki.Czy tak można zrobić? Zależy mi na tym aby podłoga w łazience nie podniosła się za dużo, żeby nie było różnicy wysokości wobec paneli w reszcie mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 27.04.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 styropian minimum 2-3cm, folia do podlogowki, podlogowka, wylewka minimum 4cm a potem rób co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_byd 27.04.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 To jest stan deweloperski. Mam już 6cm styropianu i 4cm wylewki. Na to dopiero chcę dać folię w płynie i ogrzewanie. Zastanawiam się tylko w jakiej kolejności i czy siatkę z przewodami grzewczymi można ułożyć bezpośrednio na folii w płynie. Z tego co widziałem to na matę można bezpośrednio przyklejać płytki. Chciał bym żeby całość miała grubość w okolicach 1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 27.04.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 A to chcesz elektryczne tak? a nie rurki wodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_byd 27.04.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Tak. Kable grzewcze, elektryczne, na siatce. Prawdopodobnie firmy Devi bo oni robią wyjątkowo cienkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Purpurella 22.02.2020 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2020 Tak. Kable grzewcze, elektryczne, na siatce. Prawdopodobnie firmy Devi bo oni robią wyjątkowo cienkie. Cześć, mogę wiedzieć jak poradziłeś sobie z problemem? Ja chciałabym zmienić nieco kolejność warstw, tj: 1) wylewka 2) 2cm izolacji termicznej 3) kable grzewcze przykryte 4mm wysokoelastycznym klejem do płytek 4) folia w płynie 5) płytki Czy to ma sens? Czy folia w płynie nie traci właściwości przy ciągłym nagrzewaniu? Nie zacznie się to tam pod spodem paskudzić? No i co z przewodzeniem ciepła, czy folia coś zmieni? A może w ogóle odpuścić sobie tę folię i założyć, że warstwa kleju do płytek jest wystarczająca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts