krzysztofb51 29.04.2016 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam, przymierzam sie do budowy domku z poddaszem uzytkowym o pow 116m2 + garaz 26m2. wg projektu http://praktyczneprojekty.pl/u12___116m2.html.Dom bedzie z betonu komorkowego h+h, na klej. Dostalem wycene do SSO i chcialbym sie dowiedziec czy ceny sa ok? 1. Przygotowanie terenu pod budowe, wykopy pod lawy, zbrojenie law fundamentowych, sciany fundamentowe z bloczka betonowego, izolacja sciancieplna pionowa, izolacja przeciwwigociowa, zasypanie wew scian ziemia piaszczysta i zageszczenie, ulozenie kanalizacji pod posadzka, podloze pod posadzkowe z betonu b1022tys 2. sciany parteru zew i nosne z pustaka h+h na zaprawie klejowej, nadproza22 tys 3. strop teriva + schody zelbetowe 25,5 tys 4. sciany pietra zew i nosne , nadproza11tys 5. konstrukcja dachu bez deskowania impregnowanej cisnieniowo, akcesoria do wiezby. 17,5tys 6. scianki dzialowe, nadproza nad drzwiami i oknami, kominy systemowe x2 ponad dachem z klinkieru 9,5tys 7. nadproza nad oknami i drzwiami lub prefabrykowane szczyty W sumie w przyblizeniu ok 110 tys za SSO tj robocizna oraz material, czy ktos jest w stanie mi powiedziec czy to jest duzo ty ceny sa ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 29.04.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Sam się przymierzam do budowy i staram się orientować w kosztach. Porównując do swoich ofert ta wydaje się być akceptowalna. Jeśli ekipa jest sprawdzona. Widzieliście ich wcześniejsze budowy? Rozmawialiście z ich byłymi klientami czy są zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 29.04.2016 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Opinie maja b.dobre. Widzialem tylko zdjecia ale nie ma problemu zeby obejrzec na zywo a do tego wszystkiego udziela gwarancji na 5-6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 29.04.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Wycena ok, bo nie zawiera pokrycia dachu, okien połaciowych i rynien. Razem z tym wyjdzie za 150 000 zł Co do projektu to jakoś małe okna. Nie obawiasz się, że będzie za ciemno? Ja bym powiększył okna trasowe, w gabinecie i tarasie zrobił okna od podłogi, wyrzuciłbym okno na schodach (małe) i zrobił połaciowe w celu doświetlenie schodów. W garażu też bym wrzucił większe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 29.04.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 6. scianki dzialowe, nadproza nad drzwiami i oknami, kominy systemowe x2 ponad dachem z klinkieru 9,5tys Coś mi ta pozycja nie pasuje.Sam komin systemowy to koszt 4-5 tys. Do tego klinkier materiał, na ściany działowe, stal i beton do nadproży, robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 29.04.2016 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Wydaje mi sie ze okna beda ok, tarasowe ma 180, w jadalni 150, w salonie rowniez 150, w garazu rowniez sa powiekszone, z drugiej strony zrezygnowalem calkowicie z okien napoddaszu. 4-5 tys to chyba za 2 kominy systemowe, patrzac w internecie to ceny kominow systemowych zaczynaja sie od ponizej 1,5zl,a dobrych kominow to koszt rzedu 2-2,5 za sztuke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 29.04.2016 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Dodam jeszcze ze z oknami bylo kilka zmian, taras zostal przeniesiony na tyl, zostalo dodane drugie okno w kuchni, a na poddaszu doprojektowane okna w pokoju i lazience:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 29.04.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 4-5 tys to chyba za 2 kominy systemowe, patrzac w internecie to ceny kominow systemowych zaczynaja sie od ponizej 1,5zl,a dobrych kominow to koszt rzedu 2-2,5 za sztuke:) No według tego projektu to potrzebujesz 2. Jeden kominek + wentylacja, drugi piec i wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 29.04.2016 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 I 2 beda w takich kwotach jak widac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 29.04.2016 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 W miare? To za ile mozna by bylo postawic taki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.04.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 W miare? To za ile mozna by bylo postawic taki dom? Koszt SSO jest faktycznie w miarę ok. Ja miałem tyle ale już z dachówka i z zabezpieczeniem na szkody górnicze. Sądzę,że gdybyś sam kupował materiał byłoby o ok.10tys.zl mniej. Robocizna za SOO z dachem to ok.40tys.zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 29.04.2016 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Woj mazowieckie, ciezko okreslic, jak rozmawiamy z firmamy to przewaznie wyceniaja robocizne a materialy we wlasnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.04.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Woj mazowieckie, ciezko okreslic, jak rozmawiamy z firmamy to przewaznie wyceniaja robocizne a materialy we wlasnym zakresie Bo tak dla inwestora korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 29.04.2016 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Napewno korzystniej:) ale z drugiej strony szybciej i mniej nerwow. Szczerze sam liczylem ze zmieszcze sie w 100tys, ale to tylko 10 tys wiecej z czego ta kwota jest do negocjacji i z gwarancja:) Odbije sobie w pozniejszym etapie gdzie bede duzo rzeczy juz sam robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 30.04.2016 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Też uważam że cena ok. Ja miałem w podobnej cenie tylko że strop klasyczny lany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.04.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Jeżeli nie chcesz sam zamawiać materiałów to jest to najlepsza opcja i jest zdecydowanie szybciej. Nie trzeba brać urlopu, jeździ po hurtowniach, dogrywać terminów itp. Lepiej zostaw sobie ten urlop na wykończeniówkę, bo wtedy bardziej się on przyda. Jest internet, sa telefony. Jak rozpoczynałem budowę, wziąłem jeden dzień urlopu, odwiedziłem trzy hurtownie. Jedna okazała sie moim głównym dostawcą, druga pomocniczym, z trzecią nie współpracowałem, ale od czasu do czasu sprawdzałem ceny. Materiały zawsze były na miejscu o czasie, w odpowiedniej ilości. Materiały drobne (pianki, gwoździe, folie) wykowawca kupował w pobliskim składzie budowlanym, biorąc faktury na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb51 30.04.2016 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Czasami lepiej nie placic wogole vatu niz potem starac sie o zwrot:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.04.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Bez VAT-u czyli materiał z kradzieży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 30.04.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Bez VAT-u czyli materiał z kradzieży ? Z odzysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dancos 20.01.2017 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Podpinam się pod temat:P Dostałem wycenę stan SSO - nie znam się na tym kompletnie i nie wiem czy cena mieści się w normie, prosiłbym rzucić okiem, będę wdzięczny Domek dosyć prosty, 113 + 33 m2. http://z500.pl/projekt/601/Z292,idealny-wygodny-dom-na-bardzo-waska-dzialke-dla-duzej-rodzinny/dane-ogolne.html Sama robocizna, woj. Mazowieckie 27 tyś. zł . - fundamenty - ściany fundamentowe - nośne - działowe - strop tradycyjny - kominy - schody lane wewnętrzne - balkony Ekipa która się nie ogłasza, inwestorzy sami się dobijają Edytowane 20 Stycznia 2017 przez dancos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts