icrew 29.04.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam Kupiłem mieszkanie gdzie później ściany zostały zagruntowane i dwa razy pomalowane na szaro.Podczas dalszego remontu na jednej ścianie zrobiły się tłuste zabrudzenia.Farba już dawno wyschła bo minęło z 15 dni od malowania. Wczoraj wziąłem tą samą farbę i przejechałem wałkiem te zabrudzenia.Dzisiaj podjechałem zobaczyć jak to wyszło to się złapałem za głowę.Ta sama farba, a w miejscu gdzie było malowane jest jaśniejszy odcień. Czy musi minąć dłuższy czas żeby ta farba ściemniała i miała taki sam odcień jak wcześniej malowana czy teraz będę musiał malować całą ścianę?Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MakinTosz77 29.04.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Miałem właśnie podobny problem. Szykujemy się do sprzedaży kawalerki i pomalowaliśmy ściany - wcześniej wszytko wyglądało jednolicie, ale po pomalowaniu po kilku godzinach farba dosłownie spłynęła z niektórych miejsc, powstały dziwne plamy, jakby tłuste. Facet w castoramie nam doradził taką farbę na plamy i o tyle pomogło, że farba nie spłynęła, ale niestety po zaschnięciu odpadła, jakby nie miała przyczepności Także ostatecznie będziemy chyba robić grubszy remont i położymy coś na to - jakieś panele albo co, bo jak myślę o kuciu tynku to mi słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icrew 29.04.2016 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Ale mi nic nie spływało miałem wszystko idealnie ale jakiś fachowiec pewnie oparł się albo tłustymi łapami dotknął i zostały plamy.Myślałem, że jak pomaluje tą samą farbą to nie będzie żadnej różnicy.Może faktycznie muszę poczekać dłużej żeby ta farba miała docelowy kolor i będzie taki sam... zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 29.04.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Tłustego się nie maluje, usuwa się tłuste najpierw a potem maluje sciane - na farbach jak byk pisze ze sciany m.in powinny być suche, jednolite, odtłuszczone itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 01.05.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Do mycia ścian polecam mydło malarskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts