Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poprawienie brudnej ściany, czy będzie taki sam kolor?

icrew

Recommended Posts

Witam

Kupiłem mieszkanie gdzie później ściany zostały zagruntowane i dwa razy pomalowane na szaro.

Podczas dalszego remontu na jednej ścianie zrobiły się tłuste zabrudzenia.

Farba już dawno wyschła bo minęło z 15 dni od malowania.

Wczoraj wziąłem tą samą farbę i przejechałem wałkiem te zabrudzenia.

Dzisiaj podjechałem zobaczyć jak to wyszło to się złapałem za głowę.

Ta sama farba, a w miejscu gdzie było malowane jest jaśniejszy odcień.

Czy musi minąć dłuższy czas żeby ta farba ściemniała i miała taki sam odcień jak wcześniej malowana czy teraz będę musiał malować całą ścianę?

Proszę o pomoc.

Miałem właśnie podobny problem. Szykujemy się do sprzedaży kawalerki i pomalowaliśmy ściany - wcześniej wszytko wyglądało jednolicie, ale po pomalowaniu po kilku godzinach farba dosłownie spłynęła z niektórych miejsc, powstały dziwne plamy, jakby tłuste. Facet w castoramie nam doradził taką farbę na plamy i o tyle pomogło, że farba nie spłynęła, ale niestety po zaschnięciu odpadła, jakby nie miała przyczepności :mad: Także ostatecznie będziemy chyba robić grubszy remont i położymy coś na to - jakieś panele albo co, bo jak myślę o kuciu tynku to mi słabo :D

Ale mi nic nie spływało miałem wszystko idealnie ale jakiś fachowiec pewnie oparł się albo tłustymi łapami dotknął i zostały plamy.

Myślałem, że jak pomaluje tą samą farbą to nie będzie żadnej różnicy.

Może faktycznie muszę poczekać dłużej żeby ta farba miała docelowy kolor i będzie taki sam... zobaczymy.