tomtom1 29.04.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam wszystkich,z racji "średnio solidnego stropu" konstruktor zaproponował na poddaszu płytę osb + styropian + folię i panele, zamiast klasycznej wylewki.Czy takie rozwiązanie będzie praktyczne ??Będę wdzięczny za wszelką pomoc i poradę,pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.04.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 zamiast styropianu sensowniejsza byłaby ciężka wełna mineralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom1 30.04.2016 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 ok, to już coś. Dzięki za radę. A dlaczego akurat wełna będzie lepsza niż styropian ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 30.04.2016 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 ok, to już coś. Dzięki za radę. A dlaczego akurat wełna będzie lepsza niż styropian ?? bo ma lepsze parametry akustyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom1 01.05.2016 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) Ma ktoś z was doświadczenie w tego typu wykończeniu stropu poddasza ?? Wiadomo, że zawsze będą jakieś plusy i minusy, ale Warto wybrać takie rozwiązanie?? Edytowane 1 Maja 2016 przez tomtom1 zmiana sformułowania pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekp77 01.05.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Też mam podobny problem. Nie wiem z czego wykonać konstrukcję pod płytę osb. Poddasze nieużytkowe -używane będzie incydentalnie, wtej chwili w projekcie mam tak: Rozstaw belek 10x25 co 60cm, Ocieplenie 20cm między belkami i 10 cm nad belkami. Nie chciałbym rezygnować z części ocieplenia. Proszę o jakieś sensowne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 01.05.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Też mam podobny problem. Nie wiem z czego wykonać konstrukcję pod płytę osb. Poddasze nieużytkowe -używane będzie incydentalnie, wtej chwili w projekcie mam tak: [ATTACH=CONFIG]354611[/ATTACH] Rozstaw belek 10x25 co 60cm, Ocieplenie 20cm między belkami i 10 cm nad belkami. Nie chciałbym rezygnować z części ocieplenia. Proszę o jakieś sensowne porady. belka stropowa, na to legar w poprzek i plyta OSB/MFP/V100 czy decha 1" i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts