Mr A 21.06.2018 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Kiedy wszystko idzie dobrze, już ma się nadzieję, że dalej tak będzie los daje o sobie znać Kilka dni temu przy montaż kuchni spadły narzędzia na płytkę i mimo jakiegoś minimalnego zabezpieczenia (rozłożone kartony) - płytka do kucia. Stolarz jak najbardziej w porządku od razu powiedział o problemie i oczywiście zapłacił i za robociznę i za materiały. Dzisiaj od rana było kucie i wymiana. Kilka mebli do odstawienia i sprawa załatwiona. Blat na wyspie dostał nogę i to tyle jeżeli chodzi o pracę stolarza na dzisiaj. Od rana przyjechali też do bruku. Teren przygotowali (swoją drogą mam nadzieję, że przy tych wichurach tego pisaku za dużo nie wywieje ) Niestety chwila nieuwagi podnajętego przez nich koparkowego i chu.... elewacja do roboty. Ręce czasami po prostu opadają. Jak nie urok to sraczka. Przed tarasami to okna chyba jakimiś płytami obłożę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 30.06.2018 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2018 Wczoraj, a właściwie przedwoczraj zostały zakończone prace nad kuchnią. Ogólnie nie ma o czym pisać, bardziej jest co oglądać. Ale zanim do kuchni - zamontowane zostały karnisze w salonie nad dużym oknem. Pani w IKEI dała za mało łączników, sami nie przeliczyliśmy i musieliśmy zapierniczać po nie około 50 km. W międzyczasie zakładane było lustro w naszej łazience... Niedogadanie, nie sprecyzowanie i zamiast być w osi z kranem, jest w osi z umywalką. Oprócz kuchni robiony był też stół, z którym też były problemy, o których napomknąłem wcześniej. Dziś już na gotowo. No to przejdźmy do main event tego postu, tutaj same zdjęcia, bo i pisać nie ma o czym, a i godzina późna. Oczywiście jakby się pojawiły jakieś pytania - postaram się na nie odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 01.07.2018 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 W sobotę byliśmy wycenić w IKEI szafy do garderoby i kupić parę pierdół. Na szczęście stwierdziłem, że mi do bagażnika "sofa" nie wejdzie, bo starszy się rozmyślił i nie chce piętrowego łóżka, a ona miała stać pod łóżkiem. Szkoda, że wszystkich elementów szaf nie było, bo już jutro byłaby dostawa. Niestety musimy czekać około 2 tygodni. Kupiliśmy za to jeden fotel (z dziesięciu) do stołu. Fotele na kółkach, które chcielibyśmy wymienić na jakieś bardziej przyjazne dla podłogi I teraz pytanie... gdzie kupić kółka kauczukowe/gumowe/żelowe - jak zwał tak zwał, ale żeby były to faktycznie miękkie kółka? Szkoda mi kasy, a i czasu bo zamawiałbym po kolei, na wybiórcze zamawianie w ciemno z internetu. Czy ktoś gdzieś kupował w necie albo widział w jakimś sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 04.07.2018 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Z kostką powoli zbliżamy się do końca. Na razie tak to wygląda: Jutro ma przyjechać spec i wycenić naprawę elewacji, bardzo dobrze, bo kostkarze kończą w tym tygodniu. W sobotę, w końcu!, przyjeżdża stolarz od tarasu - chociaż nie wiem czy nie cieszę się na zaś Do gościa od trawy nie można się już długi czas dodzwonić - zresztą w przypadku stolarza było tak samo, no i ciężko się też dodzwonić do ekipy od okien - chyba za często ich męczyliśmy Dzisiaj przyszły fotele do stołu, skręcone, gotowe i czekają na "oczepiny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 04.07.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 ale się zmieniło super, ale nie pomyślałabym, że tyle problemów przy wykończeniu jeszcze może być.. masakra z tą elewacją podoba mi się wasze oświetlenie, zwłaszcza w kuchni i salonie stół też super, nic tam za bardzo się nie rzuca w oczy kuchnia też elegancko wyszła a co macie w tej wnęce w kuchni? te odwrócone blaty? dobrze zrozumiałam? co do kółek to nie pomogę niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 04.07.2018 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Elegancko to wygląda jak z katalogu ale te kable nad stołem to bym po prostu skrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 04.07.2018 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 super, ale nie pomyślałabym, że tyle problemów przy wykończeniu jeszcze może być.. Ehhh... kobito, czasami myślę, że się na nas uwzięli Lampkę też z elewacji wyrwali, ale tego samego dnia już naprawiali podoba mi się wasze oświetlenie, zwłaszcza w kuchni i salonie Polecam LM - można coś ciekawego znaleźć w dobrej cenie stół też super, nic tam za bardzo się nie rzuca w oczy kuchnia też elegancko wyszła a co macie w tej wnęce w kuchni? te odwrócone blaty? dobrze zrozumiałam? No co jak co ale na niego narzekać nie możemy, no może gdyby tej płytki nie zniszczył Bardzo rzeczowy gość, zaproponował kilka rozwiązań. No i miałem z głowy szukanie szafek/blatów pod umywalki i stołu do jadalni. Tak w tej wnęce są te blaty, coś co na małym wycinku było fajne, jak przyszło na dużej płycie wyglądało koszmarnie. Co do kółek problem jest też z trzpieniami, dużo by gadać Niby można zrezygnować z kółek i wymienić na "stopki" ale to nie będzie to Zobaczymy jak to będzie z czasem wyglądać bob_budownik to jest właśnie ten miszmasz, który się mojej małżonce podoba. Mnie nie przeszkadza, bo są centralnie nad stołem więc głową w nie bić nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 04.07.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Ehhh... kobito, czasami myślę, że się na nas uwzięli Lampkę też z elewacji wyrwali, ale tego samego dnia już naprawiali łyżką koparki?? Polecam LM - można coś ciekawego znaleźć w dobrej cenie a tak, LM biorę pod uwagę w obecnym mieszkaniu mamy prawie całe oświetlenie z LM No co jak co ale na niego narzekać nie możemy, no może gdyby tej płytki nie zniszczył Bardzo rzeczowy gość, zaproponował kilka rozwiązań. No i miałem z głowy szukanie szafek/blatów pod umywalki i stołu do jadalni. a to on wam też robił te blaty w łazience? super, myślę, że dobrze się spisał Tak w tej wnęce są te blaty, coś co na małym wycinku było fajne, jak przyszło na dużej płycie wyglądało koszmarnie. teraz jest super Co do kółek problem jest też z trzpieniami, dużo by gadać Niby można zrezygnować z kółek i wymienić na "stopki" ale to nie będzie to Zobaczymy jak to będzie z czasem wyglądać a czemu chcesz wymieniać kółka? co tam masz na podłodze? tak patrzę na tę fotkę i bardzo mi się podoba ta wasza kuchnia i jadalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 05.07.2018 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 łyżką koparki?? tutaj koparkowego już nie było, chwalić się też nie chwalili, możemy tylko przypuszczać i obstawiamy zagęszczarkę a tak, LM biorę pod uwagę w obecnym mieszkaniu mamy prawie całe oświetlenie z LM My tutaj oparliśmy się jeszcze na Nowodvorskim i Ikea - przy tym ostatnim najbardziej widać nierówności na suficie. Pytanie czy tylko w tych pomieszczeniach tak jest czy po prostu mocowanie lamp jest mało elastyczne.. a to on wam też robił te blaty w łazience? super, myślę, że dobrze się spisał tak, tutaj jesteśmy bardzo zadowoleni, o uszkodzeniu płytki też dowiedziałem się od niego wcześniej, zanim zauważyłem. Specjalnie nie dzwonił, ale była to pierwsza przekazana informacja jak się pojawiłem na budowie. a czemu chcesz wymieniać kółka? co tam masz na podłodze? tak patrzę na tę fotkę i bardzo mi się podoba ta wasza kuchnia i jadalnia Zastanawiamy się po prostu czy nam płytek nie porysują, płytki jednolite, grafitowe więc będzie od razu widać. Nam też się podoba , Pan Piotr (stolarz) też stwierdził, że pierwsza piątka wśród tego co dotychczas robił, ale to mógł słodzić przed zapłatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 30.07.2018 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Prawie miesiąc od ostatniego wpisu... Bo niby niewiele się działo, a jednak sporo Czasu wolnego jak na lekarstwo, zawsze coś do zrobienia Najważniejsza wiadomość - mieszkamy - oficjalnie od 28 lipca, nieoficjalnie od 26. Nieoficjalnie bo sporo sprzętu nakupowane, trochę kręcenia też było więc nocowałem na miejscu Od soboty mieszkamy już wszyscy razem. Poprzednie tygodnie upłynęły na jeżdżeniu po sklepach, zamawianiu mebli na miejscu, przez internet i kupowaniu mnóstwa mniejszych rzeczy a potrzebnych w większości w kuchni i łazience Wpadliśmy w taki wir zakupów, a więc i wyczerpania, że w trakcie takiego objazdu sklepów, widząc drogowskaz z napisem Gdańsk 332 km - nie mogliśmy się oprzeć Bez ciuchów, bez ładowarek, za to z talerzami, szklankami z Ikei pojechaliśmy na jedną noc do Gdyni Gdyby to nie była autostrada pewnie byśmy się nie zdecydowali, ale w takim przypadku żal nie skorzystać W domu pojawiły się szafy, meble w pokojach dzieciaków. Czekamy jeszcze na szafę do pokoju starszego syna i ramę łóżka do pokoju młodszego syna, plus sofa i fotel do salonu. W okolicach środy-czwartku przychodzi stolarz od tarasu - zdecydowaliśmy się na modrzew syberyjski zamiast polskiego/europejskiego. Trawnik będziemy robić dopiero w połowie września, patrząc na temperatury może to być dobry pomysł Na razie, na szybko to tyle, czas dokończyć skręcać ostatnią szafę, właściwie to zostały 4 półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hebe83 11.03.2020 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 (edytowane) Cześć Przeczytałam Twój dziennik. Jeśli znalazłbyś chwilkę, będę wdzięczna za odpowiedź - pompa - też myślimy o Alpha - czy jesteś zadowolony z jej pracy i czy latem faktycznie chłodzi? - reku - czy drugi raz też byś zrobił czy wybrałbyś WG? - kominek - jak często z niego korzystacie, czy zrobiłbyś go ponownie? - okna - w części domu, nie wiem czy dobrze zrozumiałam, macie okna od podłogi do sufitu wysokie na 240 cm i takiej samej wysokości jest sufit po wykończeniu? czy nie jest za nisko w tych pomieszczeniach? Edytowane 11 Marca 2020 przez hebe83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts