Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama przesuwna - problem z otwarciem

Recommended Posts

Witam serdecznie

Mam problem z bramą przesuwną. Otóż podczas podczas otwierania nie może wystartować aby się zaczęła otwierać, musze wysiąść z samochodu i jej "pomóc" wystartować. W tamtym roku nie miałem z nią problemów. Brama i napęd 2 sezon. Napęd came nie znam modelu moge sprawdzić. brama 5.8m + 2m przeciwwagi tzw ogona. Brama z profili. Wydaje mi się że silnik nie ma siły pociągnąć na początku ale w tamtym roku chodziło bez zastrzeżeń. Zamyka się jak należy bez żadnych problemów.

Prosze o pomoc co mogę zrobić aby otwierała sie jak należy

Pozdrawiam

Mozs ktos przestawil, albo ,,samo,, sie przestawilo, chodzi o sile ciagu. Co prawda w innym napedzie, ale jak zmniejszylem sile to wystarczyl lekki wiatr zeby juz nie ruszyla. A w ogole jak wysprzeglisz naped to brama chodzi lekko czy z oporem? Musi chodzic leciutko. Moze np rolki sie rozsypaly i silnik nie ma sily ruszyc

Mozs ktos przestawil, albo ,,samo,, sie przestawilo, chodzi o sile ciagu. Co prawda w innym napedzie, ale jak zmniejszylem sile to wystarczyl lekki wiatr zeby juz nie ruszyla. A w ogole jak wysprzeglisz naped to brama chodzi lekko czy z oporem? Musi chodzic leciutko. Moze np rolki sie rozsypaly i silnik nie ma sily ruszyc

Siła ciągu jest na max a po wysprzęgleniu chodzi lekko

Problem jest tak jak pisałem tylko przy otwieraniu tak jakby silnik nie miał siły się zebrać. Jak mu pomogę to wystartuje i otworzy. Dodam jeszcze że temperatura otoczenia nie ma znaczenia bo jak było zimno to tak samo sie działo