mother_nature 10.05.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 U nas też taka mała betoniarka, na 80 l i jest to wystarczające gdy muruje jedna osoba niebędąca zawodowym murarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 10.05.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Gratuluję samoroboty. Dobrze idzie i oby tak dalej. Jako przyszły samorób zapisuję wątek do obserwowanych i trzymam kciuki. Też już wybudowałem drewniany domek letni i teraz czas na całoroczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlacz 15.05.2016 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 rallykozi i Daniellos_ Cześć i czołem Cieszę się że wpadliście mam nadzieje że zostaniecie, pytajcie, komentujcie, ogólnie piszcie, zachęcam oczywiście każdego. No więc w ciągu tygodnia niestety z powodów zawodowych nic się nie działo. Natomiast sobota pobudka 5,30 i jazda na działkę w sumie pracowałem do 16.00 dzisiaj również 5.30 i na budowę ale dzisiaj bylem tylko do 12.00. Efekty wg. mnie dość zadowalające, choć wiadomo chciało by się więcej. Na szczęście od przyszłego weekendu bede miał pomoc w postaci mojego taty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlacz 21.05.2016 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Cześć. Miałem nic nie wrzucać aż do skończenia ścian, ale bliska osoba która jest z granica poprosiła o zdjęcia więc tutaj też wrzucę. Relacja z frontu,: W okresie poniedziałek - środa brak ruchów taktycznych. Czwartek 6.30 start, oto efekty po 2 dniach pracy (wziąłem urlop) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlacz 21.05.2016 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Dzisiaj miałem odpoczywać ale zaraz lecę rozstawić rusztowanie i nanosić cegieł na jutro/poniedziałek, smo noszenie jest bardzo męczące, dużo mniej niż samo murowanie. Wszelkie komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 21.05.2016 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Super. Ale tempo niestety spada w miarę zwiększania wysokości. Zastanawia mnie to coś z różkami w lewym dolnym rogu pierwszego zdjęcia.Nie trać zapału teraz bo jak przyjdą upały... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlacz 21.05.2016 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 (edytowane) Dziekuje za mile slowa. Tu będzie słup przy schodach podtrzymujacy strop. Edytowane 21 Maja 2016 przez matlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rallykozi 22.05.2016 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 super , powoli ale do celu !!! noszenie masakra , trzymam kciuki i kibicuje, hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 22.05.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Tak myślałem ,że to słup. Tylko te pręty powinny być chyba dłuższe? Jak je teraz zwiążesz z prętami słupa? Z pół metra zakładu powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 22.05.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Może pospawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.05.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Świetnie Ci idzie Noszeniem można się porządnie zmachać i potem już siły brak na dalsze prace. Dobrze, gdy jest ktoś do pomocy. Wczoraj mieliśmy pierwszy dzień skwaru na budowie... Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlacz 23.05.2016 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Cześć, dziękuje za odwiedzanie i za miłe słowa naprawdę pomaga mi to w motywacji. Tak druty będę spawał, lub wiązał drutem wiązałkowym, ale myślę że będę spawał. Do pomocy mam teraz mojego tatę, przynajmniej ktoś poda podtrzyma itd. Dzisiaj skwar że nie dało się udychać, spiekliśmy się strasznie ale od 6.00 do 15.00 wytrzymaliśmy oto efekt dzisiejszej pracy: Teraz tak mam na gotowo 10 warstw, brakuje jakieś 8 cm do wysokość jak w projekcie, poradźcie co robić, obmurować pełną, ciąć pustaki poziomo czy zostawić niższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 23.05.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Ja obmurowałem cegłą. Chyba najlepsze rozwiązanie. Beton z wieńca nie leci do dziurek. Zawsze możesz dziabnąć warstwę pustaków mięcej i dać więcej ocieplenia w podłogę-podnieść. ps. szybko Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 23.05.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Wow. To był mój setny post. Trzeba to oblać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 23.05.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Zapomniałem napisać. Pręty na pewno musisz przyspawać. Nie przywiążesz ich bo za mało z ławy obecne wystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.05.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Cegłą podnieś albo bk lub wyższy wieniec. na podnoszenie podlogi to wszystkie otwory byś musiał zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeArek 23.05.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Fakt. Nie zwróciłem uwagi. Ja miałem wylewane razem ze stropem i wieńcem więc rozważałem takie wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeesiek 23.05.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Tak patrzę na te fotki i czytam ten twój dziennik to przypomina mi się moja walka z budową, ja również wszystko sam robię z tym że mi powoli chyba psycha siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 24.05.2016 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 W dwa tygodnie samemu ściany postawić. Jestem w szoku. Szacun ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 24.05.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Tak patrzę na te fotki i czytam ten twój dziennik to przypomina mi się moja walka z budową, ja również wszystko sam robię z tym że mi powoli chyba psycha siada Zrób sobie beszczelne wakacje od budowy. Dwa tygodnie. a po tygodniu już będziesz chciał coś robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts