thug10 01.05.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 WItam ! Koledzy nie mam pomysłu jak przełożyć mocowanie bramy w słupku, na którym wisi brama. miejscu Jest tak jak na zdjęciu a chciałby aby mocowanie było w miejscu, które zaznaczyłem kółkiem. Potrzebuje to przerobić bo muszę mieć inny kierunek otwierania niż ten obecny. Będę bardzo wdzięczny za pomoc ? Słupek jest wbetonowany , więc nie jestem w stanie go obrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 01.05.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Ten zawias da się odkręcić czy jest wspawany? Jeśli się da to go odkręć i przełóż na nowe miejsce a jeśli się nie da to go obetnij i przyspawaj w nowym miejscu albo obetnij ten i zastosuj nowe zawiasy regulowane. Wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 03.05.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Wykręcasz zawias,w miejscu zaznaczonym kółkiem wiercisz otwór i na wierzch tego otwory wspawać należy nakrętkę.Nie wiem jaki jest tam gwint ale przykładowo otwór wywierć o 2mm wiekszy niż gwint nakrętki.Wtedy wkręcasz tam zawias i gotowe.Ot, cała filozofia.Prościej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 04.05.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 tylko pytanie, czy po przełożeniu zawiasów skrzydła bramy po złożeniu zmieszczą sie w świetle bramy pomiędzy słupkami. Bo przełożenie tych zawiasów zaznaczone miejsce spowoduje że odległość między zawiasami się zmniejszy. Może trzeba przełożyć zawias dokładnie po przeciwnej stronie słupka niż teraz.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 04.05.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Jeśli wystarczy otwieranie w stronę tej trawy na zdjęciu to jak najbardziej zawias może być po drugiej stronie słupka, wtedy jednak zawias nie będzie w miejscu zaznaczonym kółkiem Ta brama ma taki mały prześwit że chowaliście zawiasy za słupkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts