Darjusz11 01.05.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Przepraszam za dublet z innym działem, ale sprawa jest dla mnie tak pilna że muszę sobie na to pozwolić. Panowie mam pilne pytanie. Za 2 dni ogrodnicy będą wyrównywać mi poziom gleby w ogrodzie. Okazuje się, że jeśli poziom zostanie podniesiony (w ramach wyrównania), to gleba będzie na wysokości elewacji. Widoczne jest to na zdjęciu - czerwona kropka od lasera. https://onedrive.live.com/redir?resid=F9B3CC762C1901A5!109411&authkey=!AHek3zOIxkGSkGA&v=3&ithint=photo%2cjpg A poziom ten nie uwęglenia jeszcze 2% opadu opaski, tak więc można przyjąć że gleba powinna być jeszcze wyżej. Problem polega na tym, że nie mogę dowolnie obniżać poziomu gleby, bo jestem trochę niżej niż sąsiad. W zeszłym roku gdy spuścił wodę ze swojego pompowanego basenu, maiłem na trawniku wody po kostki. Tak więc pytanie brzmi, czy opaska/gleba może nachodzić na elewację?? Jeśli jest to zły dział to proszę mnie o tym poinformować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 02.05.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Jak istnieje możliwość że pod opaską będzie woda to nie może.Musisz odciąć elewację i położyć izolację na ścianę (potem ewentualnie na to styropian, ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts