laskim 02.05.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Witam,Etap budowy mam juz praktycznie na wykonczeniu a żona teraz sie obudziła że chce odkurzacz centralny. Domek jest parterowy z poddaszem nieużytkowym i pomyslałem sobie żeby wyjsc z garazu na poddasze rurami i z poddasza zjezdzac na dół do pomieszczeń. Czy taka instalacja ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.05.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Witam, Etap budowy mam juz praktycznie na wykonczeniu a żona teraz sie obudziła że chce odkurzacz centralny. Domek jest parterowy z poddaszem nieużytkowym i pomyslałem sobie żeby wyjsc z garazu na poddasze rurami i z poddasza zjezdzac na dół do pomieszczeń. Czy taka instalacja ma sens? Najpierw pomyśl nad rozkładem rur, jednostki ssącej. Może ogarniesz domek z jednego/dwóch miejsc i szufelki w kuchni. A dopiero potem rozważ instalację nad sufitową czy kucie podłogi czy ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laskim 02.05.2016 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 chodzi o to ze kucie podlogi odpada (podłogówka) i mam tylko mozliwosc kladzenia rur przez poddasze i spowrotem na parter. tylko czy taka instalacja nie niesie za soba problemow, czyt. zbyt długie/skomplikowane odcinki rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 30.05.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 chodzi o to ze kucie podlogi odpada (podłogówka) i mam tylko mozliwosc kladzenia rur przez poddasze i spowrotem na parter. tylko czy taka instalacja nie niesie za soba problemow, czyt. zbyt długie/skomplikowane odcinki rur. Nie ma problemu, jedynie bedziesz musial dobrac odpowiednio mocna jednostke, z tego co pamietam kazde kolanko liczy sie jak 3m prostej rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts