ropek1 03.05.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Cześć forumowicze, Szukam Waszej porady w dobrze okładziny na schody zewnętrzne. Konstrukcja schodów jest w całości stalowa (łącznie z podstopnicami) i aktualnie wygląda to mniej więcej tak: https://goo.gl/photos/rRHy3smFNbUdWKrj7 W pierwotnym projekcie stopnie miały być wykonane z krat wema, ale ze względu na obawy mojej żony dot. chodzenia w szpilkach i zbyt "fabrycznego" charakteru zrezygnowaliśmy z tej opcji. Zastanawiam się nad następującymi rodzajami okładzin: - płytki ceramiczne - beton - granit płomieniowany Warunek jest taki że grubość tego materiału nie powinna przekraczać 3 cm. Wymiary stopni to: 120 x 35 cm Wymiar spocznika to: 120 x 120 cm Kwestia która najbardziej mnie martwi to sposób montażu wybranej okładziny. Wiem że blacha i np. granit będą się inaczej zachowywać pod wpływem niskich/wysokich temperatur. Martwi mnie również fakt że stopnie mają wystawać poza blachę o kilka centymetrów (bodaj 2,5 cm z każdej strony - blacha podstopnicy ma 30 x 115). Czy przy tej grubości materiału (3cm) może istnieć ryzyko pęknięcia krawędzi tych materiałów? Wiem że raczej nikt nie będzie specjalnie stawać na krawędzi no ale nie chciałbym się o to martwić. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi dot. doboru okładziny i sposobu jej montażu. Jeśli macie jakieś sugestie dot. innego rodzaju okładziny - również będę wdzięczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropek1 05.05.2016 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Witam ponownie, Odświeżam wątek. Prośba o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts