adek922 03.05.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Witam, przymierzam się do wykafelkowania schodów które prowadzą do ogrodu. Jak widać na zdjęciach są one w fatalnym stanie. Chciałbym je wyrównać i dopiero potem układać płytki. Czym najlepiej to zrobić ?? Myślałem o tynku na bazie cementu albo jakaś zaprawa wyrównująca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 03.05.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Według mnie to szkoda twoich pieniędzy i pracy aby kłaść płytki na takich schodach.Chodzi tu o ich wykonanie i materiał z których są zrobione.Szybciej będzie skuć je i zrobić stopnie np.z kostki brukowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek922 03.05.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Plan był taki żeby wyłożyć kafelkami wszystkie stare betony które brzydko wygladaly i zostały tylko schody. Wiec musze je jakoś wyrównać bo skuwanie nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 03.05.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Wygląda to tak, jakbyś pomiędzy wejściem a pierwszym od góry stopniem miał jakieś 6-8cm. Może znajdź płyty tarasowe podobnej grubości i ułóż je na tych stopniach (3 sztuki), przy okazji zredukujesz ten pierwszy oszukany stopień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radziej3city 03.05.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 (edytowane) Pod płytki musi być dobre podłoże,spójne czyli lane schody z betonu a nie stopnie z płyt chodnikowych.Każda rysa w fudze to miejsce na przedostanie się wody a w następstwie tego odklejanie się płytek na skutek ujemnych temperatur. Poza tym płytki nie są najlepszym rozwiązaniem na zewnątrz a tym bardziej na schody.Przemyśl inne rozwiązanie ale najtańszym i najbardziej estetycznym jest według mnie,jest wykonanie schodów z kostki. Może nawet byś nie musiał rozbierać całości a tylko górny stopień. Edytowane 3 Maja 2016 przez Radziej3city Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek922 10.05.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Płytki muszą być bo są już wszędzie i teściu chce żeby schody też były w kaflach. Co się da to skuję jakieś luźne fragmenty a resztę klejem wyrównam. Wiem, że tak się nie robi ale nie mam innego pomysłu. Najwyżej jak się odkleją to będę miał wytłumaczenie "widzieliście w jakim stanie schody były":rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts