rustin 03.05.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Kilka okien w domu gdy są na mikro po pociągnieciu otwieraja się. Czy da się to wyregulowac czy coś jest uszkodzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robol71 03.05.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Kilka okien w domu gdy są na mikro po pociągnieciu otwieraja się. Czy da się to wyregulowac czy coś jest uszkodzone? Wystarczy regulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.05.2016 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 A możesz powiedzieć jak? Szukałem i jest tylko na temat regulacji jeżeli ociera, nie domyka ale nic o regulacji mikro. Albo tak szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.05.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 A na pewno maja mikro ? Czyli dodatkowy element okuc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.05.2016 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Skoro napisałem że kilka tzn ze reszta jest ok a okna są takie same. Jak się reguluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.05.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 zapytałem bo bywa, że po prostu nie mają a okucia tak ustawione że sprawiają wrażenie jakby było rozszczelnienie Rozszczelnienia nie reguluje się Albo jest dobrze zamontowane na profilu albo nie i trzeba je odkręcić i przestawić może wystarczy sama regulacja skrzydła najlepiej zrób fotkę rozszczelnienia - pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.05.2016 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Jak sprawdzić regulacje skrzydła? Fotkę czego? Klamka na 45'jest mikro jak w każdym oknie jakim widziałem. Pociągam mocniej i okno się otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.05.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Na gornej czesci oscieznicy powinienes miec dodatkowy element okucZrob po prostu zdjecie gornej czesci okna przy otwartym skrzydle.Wbrew pozorom mozesz tego wogole nie.miec rozszczelnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.05.2016 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 A ty dalej swoje i tak ciągnie się temat bez żadnej odpowiedzi. Skoro pisze ze w jednych działa w drugich też tylko się otwiera przy pociągnieciu to co nie rozumiesz ? Okucia aubi, okna Adams. Zaraz znajdę fotki w necie jak tak chcesz. U góry okna są dwa elementy, jeden na dwa wkręty i zaraz obok niego, praktycznie się dotykają drugi element bodajże na jeden wkręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.05.2016 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 http://okucia24.com/zaczep-mikrowentylacji-do-drewna-dt013-siegenia,id2446.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.05.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Ja swoje bo w przeciwoenstwie do ciebie siedze w tym bagnie juz ponad dwadziescia lat i wiem ze rozszcelnienia moze wogole nie byc a okno bedzie zachowywac sie tak jakby bylo.Wiec nie irytuj sie tylko rob to o co bardziej obeznani w temacie Ciebie prosza jesli chcesz pomocy.A jak wszystko wiesz to radz sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.05.2016 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Sluchaj. Jak wyglada zaczep to wiem i ile kosztuje takze Ale do.meritum Skoro takie elementy masz w kazdym oknie to musisz sprawdzic czy gorne narozniki masz w kazdym oknie identyczne bo tu moze byc blad. Ktos sie pomylil i dal nie taki lub wrecz wspopracujacy z zaczepem bolec jest urwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 04.05.2016 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Dzieki za pomoc. 4 post i dalej nie wiem jak mam wyregulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 04.05.2016 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Powtórzę jeszcze raz. Okna działają, każde maja takie same zaczepy i nic nie jest urwane. Na 13 okien w 4 jak pociągne mocno gdy jest mikro to się otwierają. Mam sprawdzić czy rama okna zachodzi w rogach równo u dołu i góry? Z tego co znalazłem to 8mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.05.2016 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Tak. Jesli mowisz.ze.okna sie wogole nie roznia na skrzydle i oscieznicy powodem moze tez byc przesuniecie skrzydla wzgledem oscieznicy w bok. Odrysuj skrzydlo olowkiem na oscieznicy i zobacz czy rowno nachodzi.Swoja droga dlaczego nie zglosisz reklamacji dostawcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.05.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Roznica do 2 mm nie powinna miec znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.05.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Dzieki za pomoc. 4 post i dalej nie wiem jak mam wyregulowac Pewnie kolega IVO wiedziałby na odległość. Część z nas musi zobaczyć, poczuć i będzie wiedziała. Inni będą próbowali aż się uda. Ja widzę takie możliwości - skrzydło podnieść na rozwórce w w stronę zawiasów/ a może opuszczać w przeciwną.. Ew. podnieść na zawiasie? Przesunąć zaczep.. lub przeszklić skrzydło (czyli zrobić pkt pierwszy, tylko inaczej). Jakby nie patrzeć - trochę opcji jest. Ja bym zadzwonił do montażysty i zapytał - jemu powinno zależeć na pomocy najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 04.05.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Najprościej; weź małe lusterko i w pozycji klamki poziomo sprawdź (lekko otwierając) położenie względem siebie rygla narożnika i zaczepu obwodowego i mikro w oknie gdzie jest dobrze i źle. Tam gdzie jest źle przestaw zaczepy żeby było dobrze. Nie wiem czy dobrze rozumiem że tylko góra nie trzyma czy dół też ? Jeśli dół też to metoda taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 04.05.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Aby działała mikrowentylacja, rolka musi załapywać za zaczep - niekoniecznie dokładnie za jego środek -jak na zdjęciu 1. Jeżeli rolka mija się z zaczepem wówczas nie ma też przyblokowania i skrzydło uchyla się całkowicie zamiast "mikrowentylować" - jak na zdjęciu 2. Należy przesunąć skrzydło regulując na rozwórce przy górnym zawiasie lub przesunąć zaczep tak, aby się zazębiał z rolką i to wszystko - nie zawsze jest to idealnie kąt 45* na klamce. ps. dlaczego nie wezwiesz montera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 04.05.2016 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 A po co jest forum? Gdyby wszyscy wzywali fachowców to chyba by forum nie było. Nie sądzicie? Pobawilem się śruba u góry i już jest ok. Sprawdziłem też dół i jak go pociągnąć to też wyskakuje. U góry i u dołu nie może wyskakiwac? Dzwoniłem już do speców, mają przyjechać ma dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts