esox1984 04.05.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Witam, chciałbym skonsultować poprawność montażu okna w moim segmencie. Murarze przygotowali zły otwó okienny, skutkiem czego z jednej strony okna szczelina między ramą okna a murem wynosiła ok 10-15cm. Po zwróceniu uwagi deweloperowi aby podmurować to z tej strony tak aby zmniejszyć szczelinę zrobili to w sposób następujący: http://www.fotosik.pl/zdjecie/e944d21ff6fc0716 Zastanawia mnie fakt czy jeżeli z jednej strony (prawa strona okna- zdjęcie jest obrócone) nie będzie żadnego luzu to nie będzie z tego jakiegoś problemu?Okna z każdej pozostałej strony mają kotwy, kołki i są opiankowane, a luz wynosi ok. 2-3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 04.05.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Zastanawia mnie fakt czy jeżeli z jednej strony (prawa strona okna- zdjęcie jest obrócone) nie będzie żadnego luzu to nie będzie z tego jakiegoś problemu?. Będzie. Taaaaaaaki duży! Wystarczy zajrzeć do pierwszej lepszej instrukcji montażu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esox1984 04.05.2016 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Będzie. Taaaaaaaki duży! Wystarczy zajrzeć do pierwszej lepszej instrukcji montażu okien. To była ironia, czy nie? Możecie coś więcej napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.05.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Nie ironia.Stwierdzenie faktu.Okno po bokach jak i na gorze musi miec luzWymagania co do jego wielkosci zawarte sa w instrukcjach montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.05.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Podstawowa sprawa - w tym miejscu nie widać ani grama luzu. Pomijając przyszłościowe następstwa jego braku (wykrzywianie profili) to ja mam pytanie: jak oni uszczelnili styk okna i muru? Obmurowali jak kiedyś? To standard partackiej roboty sprzed 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esox1984 05.05.2016 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Podstawowa sprawa - w tym miejscu nie widać ani grama luzu. Pomijając przyszłościowe następstwa jego braku (wykrzywianie profili) to ja mam pytanie: jak oni uszczelnili styk okna i muru? Obmurowali jak kiedyś? To standard partackiej roboty sprzed 30 lat. Okazało się, że wymurowali tylko wewnątrz aby tynk miał się czego trzymać a pod spodem zapiankowany luz ok. 8cm między oknem a ścianą- rzekomo producent okien powiedział, że tak jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 05.05.2016 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Witam Okazało się, że wymurowali tylko wewnątrz aby tynk miał się czego trzymać a pod spodem zapiankowany luz ok. 8cm między oknem a ścianą- rzekomo producent okien powiedział, że tak jest ok... KTÓRY producent gada takie bzdury ??? 80mm luzu OK ?!?!?! i jeszcze te 80mm wypełniono pianką też ciekawe - KTÓRY producent pian pozwala na pianowanie takiej szerokości ??? Nie jest OK - zarówno luz na poziomie 0mm jak i na 80mm - luzy powinny oscylować w zależności od rodzaju materiału oraz wymiaru okna w granicach 10-30mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts