ziz 04.05.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Witam, Szukałam tematów o ociepleniu słupów i nie znalazłam podobnego przykładu. Otóż... Mam nad wejściem do domu taras opierający się na "pylonie" (ot takie po prostu dwa słupy z nadmurówką). Dom chcę ocieplić EPS'em 20cm, natomiast ocieplenie pylonu 20-tką wydaje się być bezsensowne... Pomijając już względy estetyczne . Pytanie jednak dotyczy mostka termicznego, o ile słupy zlokalizowane bezpośrednio pod pomieszczeniem mieszkalnym w jasny sposób będą wychładzać podłogę w tych pomieszczeniach o tyle w mojej sytuacji mostek termiczny sięgnie chyba co najwyżej do połowy tarasu... Ale to moja interpretacja... i nie wiem jak się ociepla słupy pod tarasami... W projekcie jest jedynie bardzo cienkie ocieplenie samej płyty tarasu. Czy ktoś z Was byłby w stanie podpowiedzieć jak to "COŚ" ocieplić zgodnie ze sztuką? PS: Posadzka (i poszerzenia pod oknami tarasowymi) na piętrze będzie miała 14cm, i chcę ocieplić taras XPS'em. Przekrój jest mojej roboty i nie ma wiele wspólnego z zasadami rysunku budowlanego (jest poglądowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts