icrew 05.05.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Kupiłem mieszkanie deweloperskie i robiłem remont całości.Ściany były zagruntowane i pomalowane raz na biało.Następnie fachowcy pomalowali ściany ale na jednej były zabrudzenia i trochę tłustego, musiałem ją przemalować.Po malowaniu zauważyłem, że pod światło widać smugi, a w jednym miejscu jakby taki zaciek i różnicę w odcieniu.Nie widać tego jak patrzę na ścianę pod kątem prostym. Malowałem farbą lateksową Beckers Light Grey.Po południu będę w domu to wstawię zdjęcie jak to wygląda.Wiadomo, że ściana nie miała gładzi gipsowych, a tynk był kładziony maszynowo więc nie jest idealnie gładka bez żadnego ziarna ale jest prosta. Malowałem już 2 razy i dalej w tych miejscach jest ten defekt. Nie wiem czy coś źle robię czy po prostu w tych miejscach tak farba odbija światło albo ściana jest jakaś nierówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 05.05.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Tłustego się nie maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 11.05.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 ściana przed malowaniem powinna być czysta, a tłuste zawsze wyjdzie na wierzch. Spróbuj może pomalować białym gruntem dwa razy i zobacz jak wygląda (grunt śnieżki jest dobry). Rozumiem że wszystkie przerwy na schnięcie zachowałeś wg opisu producenta,(a nie na dotyk) wałek był nowy, czysty, suchy , tak samo kuweta z farbą nowa i przypadkien niedostała się woda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts