Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w weryfikacji oferty

Super

Recommended Posts

Witam, wszystkich serdecznie,

Dzisiaj dostałem ofertę na wykonanie poszczególnych prac tj. :

– uszczelnienie komina ( przecieka w jednym miejscu i oferent zaproponował wypełnienie ubytku jakąś miksturą i przyklejenie dodatkowego uszczelnienia na styku komin dach).

– Wykonanie komunikacji dachowej na istniejącym dachu pokrytym dachówką Robena ( 7 stopni i dwie ławy po 80 cm każda).

– Położenie papy na chudziaku ( powierzchnia 75 m²).

Pan wycenił prace na 4800 zł. Czy to optymalna cena? Proszę bardzo o pomoc

, bo robota stoi, a hydrauliki czekają, kiedy zamknę podłogę żeby

podłogówkę kłaść.

Cena z kosmosu - za papę płaci się z reguły 5zł za metr za jedną warstwe - to jakieś 10 godzin roboty dla jednej osoby bo trzeba dać dwie warstwy. Schodki policzmy 100 za sztukę max - to daje 1000 - w sumie 1750

Chyba że wykonawca daje materiał - to cena sie zgadza;)

Troszkę Kolego poleciałeś z tymi cenami :-)

Pytanie na Forum czy to dobra cena to nieporozumienie. Jak cena nie pasuje to trzeba szukać innego wykonawcę a jak się nie znajdzie to trzeba taką cenę przyjąć. Nie wiemy nic o dachu. Czemu nie zamontowano stopni ław w trakcie krycia dachu. Stopnie i ławy są mocowane na osobnych łatach. Trzeba zdemontować trochę dachówek żeby te łaty zamocować. Pewnie trzeba postawić rusztowanie. Reasumując jak dla mnie cena wcale nie jest wysoka. Pozdrawiam.

Najlepiej zlecić wykonanie dachu jakiejś porządnej firmie a nie firmie "kogucik" albo "panu Mietkowi". To jest poważna sprawa, ma chronić dom na lata i być wykonana solidnie. Mi robiła firma Bauen i jestem bardzo zadowolony. Robota wykonana w terminie, żadnego przeciągania czy naciągania, dach jest porządny. Lepiej się rozejrzeć za czymś porządnym niż za dwa lata robić poprawki.