lukaszz1981 05.05.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Witam Mam do położenia panele w trzech pokojach, salonie i przedpokoju. Przy przejściach między pomieszczeniami będzie ciągłość paneli bez progów. Musze złapać jakiś początek i zastanawiam się czy nie zacząć od przedpokoju (punkt zaznaczony w załączniku). Czy dobrze kombinuje ? Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 06.05.2016 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) Moim zdaniem najlepsze miejsce na start jest na przeciwległej ścianie ( pojedze całym panelem przy płytkach kuchi i łazienki ). , należy rozmierzyć pomieszczenia aby w razie krzywizn scian niwelować kliny (jeśli ściany wszedzie krzywe co się przytrafia w blokach- to należy tak niwelować aby najmniejszy klin wyszedł w miejscu które jest najbardziej widoczne i nie jest przewidziane pod szafę czy łóżko). Ponadto nalezy też rozmierzyć szerokości aby mieć pewność że przy drzwiach wejściowych nie wyjdzie malutka docinka ( tzw drzazga ) Edytowane 6 Maja 2016 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximanek 06.05.2016 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 WitamTeż miałem podobny problem z ułożeniem, w sumie 4 pomieszczenia do połączenia. Skończyło się na tym że zamówiłem panele wraz z ułożeniem i oczywiście gwarancją. Panowie 100 m 2 ułożyli w ciągu 1 dnia, może zastanów się nad takim rozwiązaniem, układ moich pomieszczeń jest bardzo zbliżony do twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts