Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak, czesto ludzie robia dół domu parkiet lub deska a na górze gdzie sypialnia i pokoje dzieci to panel . .Wygląda normalnie,, Jeśli chodzi o mieszkanie np w bloku ( jednopoziomowe) gdzie np duzy pokój i korytarz to parkiet a reszta to panele to wygląda głupio
Tak, czesto ludzie robia dół domu parkiet lub deska a na górze gdzie sypialnia i pokoje dzieci to panel . .Wygląda normalnie,, Jeśli chodzi o mieszkanie np w bloku ( jednopoziomowe) gdzie np duzy pokój i korytarz to parkiet a reszta to panele to wygląda głupio

Dzięki

No właśnie pytam o mieszkanie

A jak Twoim zdaniem by to wyglądało, gdyby:

salon był w parkiecie,

przedpokój w gresie

a pokoje w panelach

Przedpokój w gresie przedzielałby pokój z parkietem od pokoi z panelami?

Dzięki

No właśnie pytam o mieszkanie

A jak Twoim zdaniem by to wyglądało, gdyby:

salon był w parkiecie,

przedpokój w gresie

a pokoje w panelach

Przedpokój w gresie przedzielałby pokój z parkietem od pokoi z panelami?

Pomyśl nad listwami, progiem łączącymi parkiet z panelami.

Róźnica w wysokości będzie dość duża.

U mnie prób między gościnnym a korytarzem niestety musi być...

W pokojach chciałbym mieć parkiet dąb klasa 1 (jakiś taki zwykły dąb)

Czy mogę położyć np. podłogę czarną w przedpokoju?

Ma ktoś jakieś kontrasty na podłodze i jest z nich zadowolony?

W pokojach chciałbym mieć parkiet dąb klasa 1 (jakiś taki zwykły dąb)

Czy mogę położyć np. podłogę czarną w przedpokoju?

Ma ktoś jakieś kontrasty na podłodze i jest z nich zadowolony?

wiesz to tak naprawdę kwestia twojego gustu jest :) kontrasty fajnie wyglądają, ale nie w każdym połączeniu. Trzeba sobie przystawić oba materiały i zoabczyć, jak to będzie sie prezentowało

Teraz można kupić panele tak dobrze imitujące parkiet, że śmiało możesz kłaść koło siebie. No chyba, że masz na myśli parkiet w typową jodełkę, ale nie wiem czy ktoś tak jeszcze robi. Jak chcesz parkiet to może wybierz taki układ desek kładziony równolegle jak jest w panelach.

Róznicę wyokości wyregulujesz wysokością podkładu.

Teraz można kupić panele tak dobrze imitujące parkiet, że śmiało możesz kłaść koło siebie. No chyba, że masz na myśli parkiet w typową jodełkę, ale nie wiem czy ktoś tak jeszcze robi. Jak chcesz parkiet to może wybierz taki układ desek kładziony równolegle jak jest w panelach.

Róznicę wyokości wyregulujesz wysokością podkładu.

popieram przedmówcę

Trudno mi powiedzieć, ale ja chyba jestem przyzwyczajony do podłogi drewniaanej. Przez wiele lat miałem parkiet, kilka tygodni temu wymienialem na nową dębową i właśnie z takim odcieniem jest najlepiej wg mnie. W kuhn gdzie kupowałem mają duży wybór, ale jakoś ten dąb do mnie od razu przemówił. Panele nigdy mi sie nie podobaly

Witam, sam zastosowałem takie rozwiązanie u siebie, tzn. panele i parkiet, i jestem zadowolony z efektów. Oczywiście trzeba to jeszcze ładnie wykończyć jakimiś listwami, osobiście skorzystałem z usług firmy [SPAMER]. W domu rodziców użyliśmy listew od Creativa, jednak ich wątpliwa jakość (jedna z nich pękła przy montażu) spowodowała, że wybrałem wyżej wymienioną firmę. Dlatego tez polecam każdemu wypróbować MD, różnorodność wzorów i trwałość oferowanych przez nich produktów stoją na najwyższym poziomie ;)

Może jakaś fotorelacja z efektów Pana pracy? :p

Edytowane przez Elfir
  • 1 year później...

witam, ja w domu założyłem parkiet dębowy w salonie, natomiast w pozostałych pokojach panele i w korytarzu oraz w kuchni płytki i myślę, że to najlepsze rozwiązanie.No chyba, że kogoś stać na położenie wszędzie parkietu :)

Mogę polecić przy tym firmę, która wykonywała mi, montaż parkietu, pełen profesjonalizm i atrakcyjna cena. To firma [spam] Dużo można na ich stronie także dowiedzieć się o samym parkiecie więc polecam.

Edytowane przez Tomaszs131
Link teklamowy
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...