radziok16 05.05.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) Witam Potrzebuje porady, w projekcie na poddaszu użytkowym mam 2cm styropianu i 4 cm wylewki.Po podłodze będą szły rury PP do wody które mają wysokość 4cm czy mogą być bezpośrednio w wylewce ? Edytowane 5 Maja 2016 przez radziok16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 07.05.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Witam Potrzebuje porady, w projekcie na poddaszu użytkowym mam 2cm styropianu i 4 cm wylewki. Po podłodze będą szły rury PP do wody które mają wysokość 4cm czy mogą być bezpośrednio w wylewce ? Wylewka będzie Ci pękała w miejscu rur (będzie za cienka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziok16 08.05.2016 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 A jest jakieś inne rozwiązanie ? Bo będę miał problem z instalacją do C.O z miedzi której też niezmieszcze. Po ścianie nie mogę jej puścić ze względu na zbrojenie w słupach ściany kolankowej. Okna balkonowe mam już wstawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 09.05.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 A jest jakieś inne rozwiązanie ? Bo będę miał problem z instalacją do C.O z miedzi której też niezmieszcze. Po ścianie nie mogę jej puścić ze względu na zbrojenie w słupach ściany kolankowej. Okna balkonowe mam już wstawione. Możesz wykuć bruzdy w stropie na rury , niezbyt głęboko aby nie uszkodzić zbrojenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziok16 10.05.2016 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Dzięki za rade ekipa skuła nadbeton ok 2 cm w niektórych miejscach po 4cm mam nadzieje że to się nie zawali wszędzie piszą że w terrivie nie można robić bruzd. Co do zbrojenie ono jest z 2 cm niżej od warstwy nadbetonu (4cm). Kierownik trochę protestował ale i tak stwierdził że nie było innego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 16.05.2016 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Nie rozumiem dlaczego nie mogłeś po prostu dać 4-6cm styropianu zamiast kuć bruzdy na całą grubość nadbetonu i nie spać po nocach bo nuż się zawali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radziok16 16.05.2016 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Nic sie nie zawali i tak to bedzie zalane .. pozattm wcześniej miałem okna wprawione.. mógłbym p0dniesc nadporoza ale to automatycznie zmniejszyło by mi inne odległości np otwory drzwiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts