Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MDM ile zwrotu w zł

blaj

Recommended Posts

Hej

Załóżmy, że chodzi o dom 99m2 na budowę którego wykonawca przeznaczył

Czy ktoś może podać jakiego rzędu jest zwrot VATu z MDM? Jest to 5k czy 50k?

Czy w ogóle opłaca się bawić w takie zwroty kosztem "zmniejszenia" wymarzonego domu?

Zwrot VAT jest na niektóre materiały. Nie da się tego od tak policzyć.

A to przypadkiem banki juz nie udzielają kredytów na MDM? Chyba zaraz się kończy ten program

Kredyty z MDM udzielane są nadal. Program skończy się w 2018r. Na ten moment skończyły się środki na rok 2016. Ciągle można składać wnioski o wypłatę dofinansowania w latach przyszłych.

Zwrot VAT jest na niektóre materiały. Nie da się tego od tak policzyć.

No właśnie - same te zapisy są na tyle skomplikowane, że trudno cokolwiek nawet oszacować, dlatego zadałem to pytanie o bardzo orientacyjną kwotę.

Może jednak da się taką podać? Jakiego rzędu jest to kwota?

Bo tak jak pisałem wcześniej, nie wiem czy kombinowanie na załapanie się do MDM jest grą wartą świeczki?

ja powiem tak - jak masz troche znajomosci, to czesc materialu da Ci sie kupic bez VAT ...

MDM na 2016 juz jest wyczerpany, z tego co wiem ludzie juz skladali wnioski na 2017 i tak na chlopski rozum bedzie ciezko uzyskac MDM na budowe w roku 2017 (znowu na poczatku 2017 zostanie wyczerpany caly limit)

MDM na 2016 juz jest wyczerpany, z tego co wiem ludzie juz skladali wnioski na 2017 i tak na chlopski rozum bedzie ciezko uzyskac MDM na budowe w roku 2017 (znowu na poczatku 2017 zostanie wyczerpany caly limit)

Zwrot VAT to inna pula środków. Tutaj nie wchodzi w grę ograniczenie stosowane przez BGK.

Co do kwoty zwrotu, to ja niestety nie odpowiem. Może masz jakiegoś znajomego w US, który byłby w stanie podpowiedzieć...