pecet0 08.05.2016 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Za ok miesiąc będę zamawiał drzwi wejściowe.Budżet przewidziany na drzwi to max 3000 zł. Jakie polecilibyście drzwi w takim przedziale cenowym, jakiego producenta? kolor drzwi orzech,Współczynnik przenikania ciepła nie większy niż 1,2 W/K*m2.brak wymagań co do akustyki (ciche otoczenie)Drzwi od strony wschodniej, przysłonięte daszkiem ok 1m. Edytowane 8 Maja 2016 przez pecet0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.05.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Innymi słowy nie szukasz jakiś bardzo wyśrubowanych drzwi. Budżet nie jest skromny więc możesz wybierać i przebierać.Określ chociaż czy szukasz drewnianych czy stalówek?Przy takich ogółach to zwykłe stalówki Ci wystarczą (chyba???) i możesz je doposażyć w ościeżnicę Termo (z ciepłego profilu aluminiowego). Takie coś ma KMT i Wikęd u siebie. Nic więcej nie powiem, bo zbyt ogólnie podszedłeś do pytania, a wymienianie wszystkich marek na rynku to strata czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 09.05.2016 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Byłem przekonany w 90% na stalowe. Myśląc o KMT, w Wikedzie mi sie nie podoba to ze w drzwiach optimum stosują dwa zamki z tym samym kluczem zamiast rożne.Także jak stalowe to wezmę Kmt, Dzisiaj byłem w kilku sklepach z drzwiami, jednak w jednym nie siedział sprzedawca, tylko wyjątkowo w zastępstwie za kogoś siedział ich montażysta.Odradzał mi blaszane ze, z czasem sie niedomykają, trzeba je regulować co jakiś czas i ze sprawiają z czasem sporo problemów których nie byłoby w drewnianych.Nie wiem ile racji miał ten gość a w jakim stopniu chciał mnie jedynie zniechęcić blaszanymi ale po tym zacząłem rownież rozpatrywać drzwi drewniane. Czy drzwi stalowe stwarzają z czasem problemy? Aktualnie zastanawiam sie nad wyborem drzwi Kmt blaszane plus 75 mm w cenie ok 2500 zł a drzwiami drewnianymi Doorsy 90mm za ok 3000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts