Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne do 3000 zł

Recommended Posts

Za ok miesiąc będę zamawiał drzwi wejściowe.

Budżet przewidziany na drzwi to max 3000 zł.

Jakie polecilibyście drzwi w takim przedziale cenowym, jakiego producenta?

kolor drzwi orzech,

Współczynnik przenikania ciepła nie większy niż 1,2 W/K*m2.

brak wymagań co do akustyki (ciche otoczenie)

Drzwi od strony wschodniej, przysłonięte daszkiem ok 1m.

Edytowane przez pecet0

Innymi słowy nie szukasz jakiś bardzo wyśrubowanych drzwi. Budżet nie jest skromny więc możesz wybierać i przebierać.

Określ chociaż czy szukasz drewnianych czy stalówek?

Przy takich ogółach to zwykłe stalówki Ci wystarczą (chyba???) i możesz je doposażyć w ościeżnicę Termo (z ciepłego profilu aluminiowego). Takie coś ma KMT i Wikęd u siebie. Nic więcej nie powiem, bo zbyt ogólnie podszedłeś do pytania, a wymienianie wszystkich marek na rynku to strata czasu.

Byłem przekonany w 90% na stalowe. Myśląc o KMT, w Wikedzie mi sie nie podoba to ze w drzwiach optimum stosują dwa zamki z tym samym kluczem zamiast rożne.

Także jak stalowe to wezmę Kmt,

Dzisiaj byłem w kilku sklepach z drzwiami, jednak w jednym nie siedział sprzedawca, tylko wyjątkowo w zastępstwie za kogoś siedział ich montażysta.

Odradzał mi blaszane ze, z czasem sie niedomykają, trzeba je regulować co jakiś czas i ze sprawiają z czasem sporo problemów których nie byłoby w drewnianych.

Nie wiem ile racji miał ten gość a w jakim stopniu chciał mnie jedynie zniechęcić blaszanymi ale po tym zacząłem rownież rozpatrywać drzwi drewniane.

Czy drzwi stalowe stwarzają z czasem problemy?

Aktualnie zastanawiam sie nad wyborem drzwi Kmt blaszane plus 75 mm w cenie ok 2500 zł a drzwiami drewnianymi Doorsy 90mm za ok 3000zl