FireWalkWithMe 08.05.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Witajcie! Mam dwu funkcyjny kocioł olejowy De Dietrich CFM 2305 z 1986roku. I mam również problem z podgrzewaczem wody - zatkał się. Zanim zdecyduję się wymieniać podgrzewacz, chciałem wykorzystać wszelkie możliwości choćby tymczasowej "naprawy" - cóż, ciepłej wody w kranie brakuje... Na razie udało mi się ustalić, że zator jest przy króćcu odpływu ciepłej wody z podgrzewacza, ale nie wiem jaka jest budowa wewnętrzna tego sprzętu, i w związku z tym nie jestem pewien jak "zdecydowane" metody mogę użyć aby ten zator usunąć. Żeby nie było wątpliwości: rozważałem włożyć jakiś solidny pręt stalowy i walić młotkiem, lub bardziej wyrafinowanie, zastosować odpowiednio długie i grube wiertło do betonu i wiertarkę z mocnym udarem Mając w perspektywie, że podgrzewacz i tak jest do wymiany, może ktoś z Forumowiczów podpowie czy takie rozwiązania mają jakikolwiek sens, choćby na krótką metę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts