endless 08.05.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Witam Zaczynam budowę domu i potrzebuję zakupić tego typu sprzęt. Chciałbym aby był trwały, jak na dzisiejsze realia miał odpowiednie parametry tzn. aby można nim było coś podkuć, przewiercić strop itp. aby można nim było nie tylko wiercić w drewnie Nie jest mi obca praca takim sprzętem ale do tej pory pracowałem na tańszych i gorszych sprzętach a teraz chciałbym kupić coś lepszego. Którą z tych firm polecilibyście (Hitachi, Makita, Metabo, Dewalt) i ewentualnie jakie parametry powinien mieć dzisiaj taki sprzęt aby służył mi w ww. celach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.05.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Proponuję na budowę kupić McAllister młot 1200W - 3 lata gwarancji cena do 300 zł można wiercić,kuć jak się zepsuje to wymienią na nową przez 3 lata się sprawdzi ....po budowie można sobie kupić coś co posłuży dłużej sam mam Dewalt -a D25323K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 08.05.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 dewalt moim zdaniem nie do zarąbania ale jak to do prac okazjonalnych to chyba za drogo i szedłbym w coś takiego jak forumowicz powyżej podpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endless 11.05.2016 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 I ciekawe jak z jakością, słyszałem ostatnio że ta dzisiejsza Makita to już też nie takie cuda ale nie wiem ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 11.05.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 I ciekawe jak z jakością, słyszałem ostatnio że ta dzisiejsza Makita to już też nie takie cuda ale nie wiem ile w tym prawdy A kto pisze o Makicie? Jaki sprzęt by nie był i tak jest gwarancja 2 lub 3 lata więc w czym problem?Chyba, że kupi się na targowisku u Pana Henia. Budowa to najcięższy okres dla jakiegokolwiek sprzętu i ten markowy na pewno przetrwa do końca, ale jest go szkoda bo jak każde urządzenie się zużywa więc lepiej "zajechać"niemarkowy sprzęt, a na koniec budowy albo mieć nowy, albo wyrzucić, a kupić sobie taki który będzie służył lata. Niejednokrotnie po skończonej robocie zostawiałem klientowi narzędzia jakie kupowałem do niego na siebie zarobiły, a ich nowy właściciel cieszył się jak dziecko. Pozdrawiam i życzę słusznych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.05.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 ja pracujac jeszcze kiedys tam w firmie ktora oprocz chemii (moj dzial) miala elektronarzedzia, hilti, hitachi, metabo, dewalt, makita, festool, bopsch czyli raczej takie lepsiejsze poszedlem do chlopakow z serwisu i mowie im: chlopaki, chce dobry kombimlotek do uzytku domowego, co mam sobie od was kupic. wiec relacja czysto nie handlowa bo to koledzy z firmy - wybrali mi metabo, modelu nie pamietam, ale faktycznie mam go z 7 lat i pieknie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 14.05.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 ja polecam Makita lub niebieski Bosch - najnowsze modele są bardzo trwałe tylko te ceny ! a jak ci kasy nie szkoda to Hilti . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endless 14.05.2016 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 O Makicie różne opinie są, choć generalnie pozytywne. Obeznie jednak rozważam albo Dewalt albo Metabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siefinpird 14.05.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 z autopsji polecam któres z szerokiej gamy tych urządzeń... http://www.bosch-professional.com/de/de/bohr-schlaghaemmer-101339-ocs-c/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts