Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Profesjonalna Młotowiertarka - Hitachi, Makita, Metabo, Dewalt?

Recommended Posts

Witam

Zaczynam budowę domu i potrzebuję zakupić tego typu sprzęt. Chciałbym aby był trwały, jak na dzisiejsze realia miał odpowiednie parametry tzn. aby można nim było coś podkuć, przewiercić strop itp. aby można nim było nie tylko wiercić w drewnie :) Nie jest mi obca praca takim sprzętem ale do tej pory pracowałem na tańszych i gorszych sprzętach a teraz chciałbym kupić coś lepszego. Którą z tych firm polecilibyście (Hitachi, Makita, Metabo, Dewalt) i ewentualnie jakie parametry powinien mieć dzisiaj taki sprzęt aby służył mi w ww. celach?

I ciekawe jak z jakością, słyszałem ostatnio że ta dzisiejsza Makita to już też nie takie cuda ale nie wiem ile w tym prawdy

A kto pisze o Makicie? Jaki sprzęt by nie był i tak jest gwarancja 2 lub 3 lata więc w czym problem?Chyba, że kupi się na targowisku u Pana Henia.

Budowa to najcięższy okres dla jakiegokolwiek sprzętu i ten markowy na pewno przetrwa do końca, ale jest go szkoda bo jak każde urządzenie się zużywa więc lepiej "zajechać"niemarkowy sprzęt, a na koniec budowy albo mieć nowy, albo wyrzucić, a kupić sobie taki który będzie służył lata.

Niejednokrotnie po skończonej robocie zostawiałem klientowi narzędzia jakie kupowałem do niego na siebie zarobiły, a ich nowy właściciel cieszył się jak dziecko.

Pozdrawiam i życzę słusznych wyborów.

ja pracujac jeszcze kiedys tam w firmie ktora oprocz chemii (moj dzial) miala elektronarzedzia, hilti, hitachi, metabo, dewalt, makita, festool, bopsch czyli raczej takie lepsiejsze poszedlem do chlopakow z serwisu i mowie im: chlopaki, chce dobry kombimlotek do uzytku domowego, co mam sobie od was kupic. wiec relacja czysto nie handlowa bo to koledzy z firmy - wybrali mi metabo, modelu nie pamietam, ale faktycznie mam go z 7 lat i pieknie lata