Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejściowe do 2500 zł

Recommended Posts

To ja już wolę rzucić parę propozycji drzwiowych;)

Kiedyś - wyborem optymalnym była dla mnie Porta i model Opal. Gerda ma w tym segmencie starem sprawdzone drzwi (np. model C). Polskone B30 mogą się sprzwdzić. Dziś bym proponował Wikęd - bo najrozsądniej z nich podchodzą do rozmiarów, ale nie "przesadzają" z tą dzwiękoszczelnością czy antywłamaniowością, bo moze szukasz jakiejś ekstra klasy,?

Wszystko zależy od otworu jaki u Ciebie jest..

finlandia, dziękuję:)

Moje drzwi jak mierzył sąsiad mają 89 cm, czyli pewnie będą musiały być 90.

Proszę Was o pomoc, ponieważ nie mam możliwości pojeździć po firmach i poszukać drzwi, a ze względu na niepełnosprawność zależy mi na dobrych i sprawdzonych fachowcach.

Dziękuję za Waszą życzliwość.

Pozdrawiam

Jakieś klasy parametrów masz okreslone? Czy po prostu mają być ciche i bezpieczne? to pomoże coś już doprecyzować..

jak wybierzesz chociaż wstepnie markę to zadzwon do przedstawiciela na region (zwykle nr jest w katalogu) i poproś o polecenie bardzo dobrego montażysty...

Przede wszystkim gdzie sąsiad mierzył? Wewnątrz ościeżnicy czy zmierzył otwór w murze. Rozsądniej będzie przedzwonić do montażysty (sklepu) aby ktoś przyjechał i zmierzył Twój otwór.

Jeśli Twoja niepełnosprawność wiąże się z poruszeniem na wózku to polecam szukać drzwi w rozmiarze 90 lub 100 (światło przejścia). Z producentów drzwi to Fin powiedział chyba wszystko w tym temacie. Oczywiście Wikęd to NIE drzwi dźwiękoszczelne - po prostu normalne (porządne) drzwi w dobrej cenie.

Sąsiad mierzył, same drzwi. Dzwoniłem do kilku firmy, których ulotki były w skrzynce pocztowej i nie przychodzili na umówione spotkanie.

Pozdrawiam i dziękuję za Waszą pomoc.

Dziś e-mailem przysłali mi takie propozycje:

-http://techdoor.pl/techdoor/item/250-techdoor-1000

-http://www.gerdex.com.pl/drzwi-zewnetrzne?product_id=4447

Edytowane przez matirafan