Patrycjusz87 09.05.2016 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Witam, po zimowej przerwie chciałem odpalić hydrofor ogrodowy. Niestety coś nie działa jak powinno, gdyż po odkręceniu wody hydrofor załącza się na bardzo krótkie chwile. prawdopodobnie nie ma wystarczającej poduszki powietrznej. Niestety wcześniej nie miałem do czynienia z takim urządzeniem i nie wiem do końca jak mógłbym je uruchomić. Zestaw wygląda tak: Jedyne co zrobiłem to przez zawór w prawej dolnej części spuściłem wodę z bojlera. moje pytanie co należałoby zrobić aby wszystko działało poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 09.05.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Witam, po zimowej przerwie chciałem odpalić hydrofor ogrodowy. Niestety coś nie działa jak powinno, gdyż po odkręceniu wody hydrofor załącza się na bardzo krótkie chwile. prawdopodobnie nie ma wystarczającej poduszki powietrznej. Niestety wcześniej nie miałem do czynienia z takim urządzeniem i nie wiem do końca jak mógłbym je uruchomić. Zestaw wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]355265[/ATTACH] Jedyne co zrobiłem to przez zawór w prawej dolnej części spuściłem wodę z bojlera. [ATTACH=CONFIG]355266[/ATTACH] moje pytanie co należałoby zrobić aby wszystko działało poprawnie. Spuszczasz wode, pompujesz powietrzem. Ile to zalezy od wielkosci hydroforu. Spokojnie mozesz napompowac do 1atm. Wtedy wpuszczasz wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycjusz87 09.05.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 czyli wyłączam, spuszczam wodę, tym samym miejscem pompuję powietrzę do 1 atm. i załączam na powrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 10.05.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 (edytowane) Tak dokładnie.Wyłącz zasilanie, zamknij zawór na wyjściu ze zbiornika , wodę ze zbiornika spuść najlepiej całkowicie jak się da. Pompuj powietrze do 1 atm i odpalaj. Edytowane 10 Maja 2016 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts